Lycke Skrevet 19. januar 2013 #1 Skrevet 19. januar 2013 Jeg har funnet en oppskrift på hjemmelaget, plastelina som er trygg for småbarn, men en av ingrediensene er Cream of Tarter, og dette vet jeg ikke hva er. Vet dere?
Zzyzx Skrevet 19. januar 2013 #2 Skrevet 19. januar 2013 Det heter cream of tartar og er et kjemisk biprodukt av vinlaging, faktisk. På norsk heter det kremotartari, og det skal være mulig å få tak i på apotek. http://no.wikipedia.org/wiki/Kaliumhydrogentartrat
Lycke Skrevet 19. januar 2013 Forfatter #3 Skrevet 19. januar 2013 Tusen takk! Har søkt litt på nett, og ser at det er bakepulver minus natron. I bakeblogger står det at man kan kutte cream of tartar OG natron, og erstatte det med bakepulver. I min oppskrift er det bare Cream of tartar, IKKE natron. Kan jeg da erstatte det med bakepulver? Jeg skal jo ikke spise plastelinaen, så har kanskje ikke så mye å si?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå