Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hadde mor, far og mormor på besøk i går, og serverte knallgod søndagsmiddag som ikke krever ALT for mye:

Forrett:

Kamskjell med sesamfrø: Kjøpte frosne kamskjell, tinte dem. Tok på salt og pepper, rullet dem i sesamfrø. Stekte dem et par minutter. Servert med litt salat og sitron (to kamskjell til hver)

Hovedrett:

Kalkunfilet med fløtegratinerte poteter og brokkolipurè

Marinerte kalkunfileten (bryst, 1,2 kg) i olje, estragon, hvitløk og sitronsaft, salt og pepper. La alt i leirgryta, helte hvitvin over. Sto i 1 1/2 time på 200 grader (satt inn i kald ovn).

Fløtegratinerte poteter med masse hvitløk

Kokte brokkoli, moste i food prosessor med litt fløte/melk, salt & pepper.

serverte ikke med saus, da det er mye saus i potetene og purèen.

Dessert:

Hermetiske pærer m/After Eight:

Legg pærene flatt i en ildfastform. Legg en After Eight oppå hver pære, sett i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter til sjokoladen er smeltet. Serveres med krem.

Mesteparten av maten var laget på god tid i forveien, og sto og koste seg i ovnen da gjestene ankom. Ergo lite styr rett før gjestene kom. Knallgodt!

Videoannonse
Annonse
Skrevet

mmmmmmm, hørtes deilig ut!! :) :)

Skrevet

Det hørest veldig godt ut, særlig fløtegratinerte poteter med masse hvitløk. pleier å ha masse ost på toppen også, da blir det ekstra godt! :-) desserten hørest også nyyyydelig ut! tusen takk for tipset :wink:

Gjest Coral
Skrevet

åh, mmm.. :-) ble sulten av å lese dette, bra det snart er lunch!

Skrevet

Tips: Dampkok brokoli i mikro eller på rist, da beholder den vitaminene sine. Brokoli kokt på vanlig vis har så lite vitaminer at man nesten kan spise papp i stede...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...