Gå til innhold

Min knallgode søndagsmiddag


Imax

Anbefalte innlegg

Hadde mor, far og mormor på besøk i går, og serverte knallgod søndagsmiddag som ikke krever ALT for mye:

Forrett:

Kamskjell med sesamfrø: Kjøpte frosne kamskjell, tinte dem. Tok på salt og pepper, rullet dem i sesamfrø. Stekte dem et par minutter. Servert med litt salat og sitron (to kamskjell til hver)

Hovedrett:

Kalkunfilet med fløtegratinerte poteter og brokkolipurè

Marinerte kalkunfileten (bryst, 1,2 kg) i olje, estragon, hvitløk og sitronsaft, salt og pepper. La alt i leirgryta, helte hvitvin over. Sto i 1 1/2 time på 200 grader (satt inn i kald ovn).

Fløtegratinerte poteter med masse hvitløk

Kokte brokkoli, moste i food prosessor med litt fløte/melk, salt & pepper.

serverte ikke med saus, da det er mye saus i potetene og purèen.

Dessert:

Hermetiske pærer m/After Eight:

Legg pærene flatt i en ildfastform. Legg en After Eight oppå hver pære, sett i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter til sjokoladen er smeltet. Serveres med krem.

Mesteparten av maten var laget på god tid i forveien, og sto og koste seg i ovnen da gjestene ankom. Ergo lite styr rett før gjestene kom. Knallgodt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det hørest veldig godt ut, særlig fløtegratinerte poteter med masse hvitløk. pleier å ha masse ost på toppen også, da blir det ekstra godt! :-) desserten hørest også nyyyydelig ut! tusen takk for tipset :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tips: Dampkok brokoli i mikro eller på rist, da beholder den vitaminene sine. Brokoli kokt på vanlig vis har så lite vitaminer at man nesten kan spise papp i stede...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...