Imax Skrevet 15. mars 2004 #1 Skrevet 15. mars 2004 Hadde mor, far og mormor på besøk i går, og serverte knallgod søndagsmiddag som ikke krever ALT for mye: Forrett: Kamskjell med sesamfrø: Kjøpte frosne kamskjell, tinte dem. Tok på salt og pepper, rullet dem i sesamfrø. Stekte dem et par minutter. Servert med litt salat og sitron (to kamskjell til hver) Hovedrett: Kalkunfilet med fløtegratinerte poteter og brokkolipurè Marinerte kalkunfileten (bryst, 1,2 kg) i olje, estragon, hvitløk og sitronsaft, salt og pepper. La alt i leirgryta, helte hvitvin over. Sto i 1 1/2 time på 200 grader (satt inn i kald ovn). Fløtegratinerte poteter med masse hvitløk Kokte brokkoli, moste i food prosessor med litt fløte/melk, salt & pepper. serverte ikke med saus, da det er mye saus i potetene og purèen. Dessert: Hermetiske pærer m/After Eight: Legg pærene flatt i en ildfastform. Legg en After Eight oppå hver pære, sett i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter til sjokoladen er smeltet. Serveres med krem. Mesteparten av maten var laget på god tid i forveien, og sto og koste seg i ovnen da gjestene ankom. Ergo lite styr rett før gjestene kom. Knallgodt!
Gjest 1111 Skrevet 15. mars 2004 #3 Skrevet 15. mars 2004 Det hørest veldig godt ut, særlig fløtegratinerte poteter med masse hvitløk. pleier å ha masse ost på toppen også, da blir det ekstra godt! :-) desserten hørest også nyyyydelig ut! tusen takk for tipset
Gjest Coral Skrevet 15. mars 2004 #4 Skrevet 15. mars 2004 åh, mmm.. :-) ble sulten av å lese dette, bra det snart er lunch!
Fakse Skrevet 15. mars 2004 #5 Skrevet 15. mars 2004 Tips: Dampkok brokoli i mikro eller på rist, da beholder den vitaminene sine. Brokoli kokt på vanlig vis har så lite vitaminer at man nesten kan spise papp i stede...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå