Gå til innhold

Pitkabrød


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Cruella

Var i Bulgaria for mange år siden. Maten var ikke særlig god, bortsett fra et brød vi fikk servert ved siden av mange hovedretter. Det het Pitka, og var hvitt med en type Feta(?) inni. Noen som har oppskriften?

Lisa-Beth

icon_smile.gif

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Anonymous

Hei,

er sikker på at det ikke var Pitabrød.

Det var tykkere enn Pitabrød med en type Fetaost inni.

Lisa-Beth

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje denne kan hjelpe deg:

Pitka (Bread)

All products should be at a room temperature.

Ingredients:

500 g of flour

1 glass of milk

2 spoonfuls of melted butter

200 g white Bulgarian cheese

2 eggs

25 g of yeast

Salt

Preparation:

Mix the yeast with the milk and salt. Add the eggs, the butter, the flour, mix well, form a ball, wrap it in a piece of fine cotton cloth /cheese-cloth/ and let it float in a deep pot full of water. It should stay in the water as long as the knot you have tied turns to face the bottom of the pot. When that happens, take the “ball” out of the cloth, sprinkle it with flour to dry, add the crumpled cheese, knead it and shape it in a round form. You can also decorate it either with the help of a fork to “draw” by pressing its teeth a little on the surface of the bread or by forming figures with a little of the dough left aside. It is fully up to your imagination. Put it on a baking tray and let it prove for 30 min. Then it can be placed in the oven. You can also glaze it with the yellow of the egg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Cruella

Tusen takk, Liva!

Er sikker på at det er riktig oppskrift.

Nå gjenstår det bare å forsøke i praksis da...Kremt..

Lisa-Beth

icon_smile.gif

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...