Gjest Anonymous Skrevet 11. mars 2004 #1 Skrevet 11. mars 2004 Må man nødvendigvis bruke olje når man lager wok? Jeg steker ofte med soyasaus, men min belegget til min billige ikea wok har begynt å flasse av. Tenkte jeg skulle invistere i en dyrere og bedre, men vil ikke ødelegge den ved å steke feil. Tips til meg? .......sparer på fettet og kcal'ene.......
'Lilly' Skrevet 11. mars 2004 #2 Skrevet 11. mars 2004 Bruker alltid olje. IKKE OLIVENOLJE, men nøtteolje som tåler høyere temperatur. Da blir det best resultat.
Gjest Myumi Skrevet 11. mars 2004 #3 Skrevet 11. mars 2004 Smør eller margarin hører ikke hjemme i WOK og du skal aldri bruke olivenolje, det gir vond smak på maten. De beste oljene for WOK er: Soyaolje Palmeolje Jordnøttolje Maisolje
Gjest Ethereal Skrevet 11. mars 2004 #4 Skrevet 11. mars 2004 Steker du med soyasaus :o antar du mente soyaolje? Det bruker jeg, men bare bittelitt, i tillegg tilsetter jeg gjerne litt vann. Funker utmerket, faktisk
Gjest gjest1 Skrevet 11. mars 2004 #5 Skrevet 11. mars 2004 Hvis woken er varm nok er det nok å bare smøre woken lett med olje.
Gjest gjest1 Skrevet 11. mars 2004 #6 Skrevet 11. mars 2004 Steker du med soyasaus :o antar du mente soyaolje? Det bruker jeg' date=' men bare bittelitt, i tillegg tilsetter jeg gjerne litt vann. Funker utmerket, faktisk [/quote'] Grete Rhode, har drevet og amst om at man kan steke i soya saus. Det må jo smke forferdelig, da den vil svis i så sterk varme som det bør være i en wok.
jordbær Skrevet 11. mars 2004 #7 Skrevet 11. mars 2004 Har hørt at maisolje skal være det beste. Bruker man smør, setter alt seg fast, jo! Eneste jeg bruker smør til, er stekt ris..
Bentebent Skrevet 11. mars 2004 #8 Skrevet 11. mars 2004 I min bok om wok står det at olivenolje og sesamolje IKKE er egnet til woking pga den høye temperaturen. De oljene som er BEST egnet er vegetabilske oljer som: -jordnøttolje -peanøttolje -solsikkeolje -maisolje -bomullsfrøolje Dette er oljer som kan varmes opp til høye temperaturer uten at de ryker Ellers står det at det er svært viktig at oljen er varm før man legger i ingrediensene, spesielt ved steking av kjøtt, da den varme oljen gjør at porene lukkes og kjøttsaften bevares.
Gjest gjest1 Skrevet 11. mars 2004 #9 Skrevet 11. mars 2004 Hvis woken og oljen ikke er varm nok, setter kjøtt seg fast selv i nonstick woker. Høy temperatur er alfa og omega i woking
Gjest gjest1 Skrevet 12. mars 2004 #10 Skrevet 12. mars 2004 Dette med at olivenolje gir vond smak til maten; er det fordi temperaturen blir så høy i woken? Eller gjelder dette også ved steking i vanlig stekepanne?
Gjest Myumi Skrevet 12. mars 2004 #11 Skrevet 12. mars 2004 De oljene som er BEST egnet er vegetabilske oljer som: -jordnøttolje -peanøttolje Jordnøttolje og peanøttolje er det samme. Matahari; hvorfor olivenolje ikke passer i WOK er jeg ikke helt sikker på men maten får en vond svidd smak, nesten litt råttent.
Gjest gjest1 Skrevet 12. mars 2004 #12 Skrevet 12. mars 2004 Sunmin: Snodig! Men greit å vite. Thanx.
~sikka~ Skrevet 12. mars 2004 #13 Skrevet 12. mars 2004 Jeg synes mat stekt i olivenolje alltid smaker sånn ekkelt uansett om det er stekt i wok eller stekepanne.
Gjest 1111 Skrevet 12. mars 2004 #14 Skrevet 12. mars 2004 Mat stekt i olje smaker alltid ille hvis man bruker for mye. med måte er det noe som heter
Gjest gjest1 Skrevet 15. mars 2004 #15 Skrevet 15. mars 2004 Poenget er at de fleste olivenoljer tåler ikke den høye temperaturen ved steking og svis. Da vil maten og smake svidd, Og svidd nmat er ikke særlig godt.
Kalas Skrevet 16. mars 2004 #16 Skrevet 16. mars 2004 Men hva med rapsolje? Dette bruker vi, og det funker tilsynelatende greit. Ingen usmak på våre wokmiddager, i hvert fall.
Iset Skrevet 17. mars 2004 #17 Skrevet 17. mars 2004 Poenget er at de fleste olivenoljer tåler ikke den høye temperaturen ved steking og svis. Da vil maten og smake svidd' date=' Og svidd nmat er ikke særlig godt.[/quote'] ikke bare det, oljen blir omdannet til transfett og skadelig for helsa!! jo mer umettet fett det er i en olje, jo mindre varme tåler den. jo mer mettet fett, jo mer varme tåler den. en gylden regel.
Gjest Amy Skrevet 18. mars 2004 #18 Skrevet 18. mars 2004 Rapsoljen er er visst veldig sunn. Kun den som brukes her hos oss. Smør til steking har vi helt kuttet ut etter dette. http://www.finn.no/finn/realestate/object?...7&pos=38&rub=10 http://www.mozon.no/vekt_og_kosthold/andre...skjellige_oljer http://www.afb.no/produkter/produkter_vis.....pl?artikkel=30 Bare litt info til de som lurer...
Iset Skrevet 18. mars 2004 #19 Skrevet 18. mars 2004 Rapsoljen er er visst veldig sunn. Kun den som brukes her hos oss. Smør til steking har vi helt kuttet ut etter dette. http://www.finn.no/finn/realestate/object?...7&pos=38&rub=10 http://www.mozon.no/vekt_og_kosthold/andre...skjellige_oljer http://www.afb.no/produkter/produkter_vis.....pl?artikkel=30 Bare litt info til de som lurer... men husk å IKKE steke i kaldpresset rapsolje!
jordbær Skrevet 18. mars 2004 #20 Skrevet 18. mars 2004 Ikke bruk rapsolje i muffins. Da stinker de grisebinge! :o
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå