Gå til innhold

Tilberede (mandel)potet i ovn ?


Anbefalte innlegg

Gjest Gjest_Erica
Skrevet

Jeg fikk servert det jeg tror var mandelpotet hos min søøster en gang. De var ganske små og hun hadde tilberedt de i steikeovnen med en god slant olje oppi. Hun hadde på ganske mye salt. Noen som vet noe mer om dette? Det kan ha vært andre poteter også...

- Hvor mye olje skal til?

- Hvor mye salt? Evt. andre krydder?

- Hvor lenge skal de stekes?

- Skrelles de?

Takknemlig for svar!

Skrevet

Det er kjempe godt! Når mamma lager dem tar hun potetene i en plastpose, heller litt olje i og strør Maldon salt, deretter "rister" hun dem sammen i posen. Trenger ikke å skrelle dem:) Hvor lenge de skal stekes er jeg usikker på, 10.15 min kanskje? Du kjenner jo på dem når de er bløte nok:)

Prøv deg frem, eller hør med søsteren din hvordan hun gjorde det:)

Skrevet

Utrolig godt, enten gjør jeg det som rockering beskriver eller så legger jeg de i form, sprinkler med olje, og har så over maldonsalt, og av og til timian.

Kommer litt an på tid, men pleier vel å vera ca 30 min på 215 grader

Skrevet

Husk å bruke stekepose evt. da, ikke plastpose, den smelter.

Jeg kjøper små nypoteter, skyller dem godt og legger dem i ildfast form. Heller over en GOD olivenolje, strør på havsalt i store flak og steker på 200 grader i ca 40 min. Kan også skjære dem i båter og redusere tiden litt.

Skrevet

Husk å bruke stekepose evt. da, ikke plastpose, den smelter.

Jeg kjøper små nypoteter, skyller dem godt og legger dem i ildfast form. Heller over en GOD olivenolje, strør på havsalt i store flak og steker på 200 grader i ca 40 min. Kan også skjære dem i båter og redusere tiden litt.

Jeg tenker hun bruker posen til å fordele oljen og krydderet på potetene, jeg, tror ikke de stekes i den. ;)

:heks:

  • Liker 1
Skrevet

Hvor mye olje er det snakk om da? :) (Jeg er blind og er dårlig på øyemål :P )

Skrevet (endret)

Jeg tenker hun bruker posen til å fordele oljen og krydderet på potetene, jeg, tror ikke de stekes i den. ;)

Oki, men stekepose er uansett ikke et dumt forslag. Pose for å fordele oljen og saltet er helt unødvendig. Riste litt på formen potetene ligger i holder i massevis.

Hvor mye olje er det snakk om da? :) (Jeg er blind og er dårlig på øyemål :P )

Jeg lager til to pers. ca 5-6 poteter og har nok en god ss med olivenolje. Da ligger de i olje i formen, også bare rister jeg litt på formen et par ganger underveis. Men vi er veldig glade i olivenolje og kjøper en god en. Hvis du kun vil at de skal bli sprø i skinnet og ikke smake noe særlig kan du bruke mye mindre. Da kan du kan nesten bare pensle dem omtrent.

Endret av Madison_00

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...