Gjest Sanne__ Skrevet 22. desember 2012 #1 Skrevet 22. desember 2012 Jeg har en frossen skinkestek vi tenker å ha på julaften. Kan non fortelle meg hvordan jeg skal tilberede den for å få den best mulig, og når må jeg ta den ut av fryseren?
-hild Skrevet 22. desember 2012 #2 Skrevet 22. desember 2012 Oi, den burde du ha tatt ut for noen dager siden - ta den ut av fryseren NÅ. Den skal helst tine i kjøleskap, men jeg tror faktisk at jeg hadde lagt den på kjøkkenbenken for å tine. Så gnir du inn med salt og pepper - godt med salt på svoren, om den er helt og med svor. Hvor lenge den bør steke avhenger av størrelsen på steka, men hvis den er f.eks 2kg, vil det ta et par timer på 125 grader. Klassisk oppskrift finner du for eksempel her http://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjonell-norsk-mat/klassisk-skinkestek-med-surkal lykke til!!
Gjest Sanne__ Skrevet 22. desember 2012 #3 Skrevet 22. desember 2012 (endret) Tusen takk. Tatt den ut og lagt den på kjøkkenbenken nå. Bør den ligge der helt fram til julaften når jeg steker den? Endret 22. desember 2012 av Sanne__
-hild Skrevet 22. desember 2012 #4 Skrevet 22. desember 2012 Jeg hadde vel lagt den i kjøleskapet i natt, og tatt en sjekk av hvor mye den har tint til i morgen tidlig. Da kan du avgjøre om den skal tine videre på kjøkkenbenken på dagen i morgen. Krydre osv i morgen, om den virker noenlunde tint. Lykke til!
-hild Skrevet 22. desember 2012 #5 Skrevet 22. desember 2012 Eller, forresten, det kommer litt an på størrelsen, når jeg tenker meg om, for hvis den er stoooor, så tar det lang tid å tine. Og da bør den være på benken i natt også.
Gjest Sanne__ Skrevet 22. desember 2012 #6 Skrevet 22. desember 2012 Takk skal undersøke det...Men jeg skal jo ikke bruke/steke den før på mandag/julaften da så det er jo to dager til..
-hild Skrevet 22. desember 2012 #7 Skrevet 22. desember 2012 Ja, skjønte det! Den skal være helt tint før den går i ovnen, og store kjøttstykker tiner sakte. Men det blir nok bra dette, skal du se!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå