AnonymBruker Skrevet 21. desember 2012 #1 Skrevet 21. desember 2012 Vi reiser på juleferie i morgen, og i kjøleskapet står det en kartong uåpnet helmelk. Kan jeg putte hele kartongen i fryseren, eller vil kartongen sprekke? Frossen melk egner seg vel til matlaging vil jeg tro? Anonym poster: ae404b04b9f0ff29fcd57a17b861f642
Notisblokk Skrevet 21. desember 2012 #2 Skrevet 21. desember 2012 Pappa har sikkert 4 eller 5 fulle kartonger med helmelk i fryseren. Det går helt fint. Husk at når du skal tine det så tar det lang lang tid.. Men fortsatt god!
humalla Skrevet 21. desember 2012 #3 Skrevet 21. desember 2012 Ja, du kan fryse melka, men den kommer ikke til å ha den friske smaken etter det da. Og den må tine langsomt i kjøleskapet.
humalla Skrevet 21. desember 2012 #4 Skrevet 21. desember 2012 Og forresten, siden melken er i kartong så tar den fort til seg smak av andre varer i fryseren, så ikke legg den oppå pølser o.l
AnonymBruker Skrevet 21. desember 2012 #5 Skrevet 21. desember 2012 Takk for svar! Da legger jeg den i fryseren, men for sikkerhets skyld tar jeg en plastpose rundt den. Med min flaks kommer jeg sikkert ellers til å få melk i hele fryseren ellers. Anonym poster: ae404b04b9f0ff29fcd57a17b861f642
Gjest Linaria Skrevet 21. desember 2012 #6 Skrevet 21. desember 2012 Kjæresten min eeelsker å drikke melk (han drikker sikkert 1-2 liter om dagen) så vi pleier å kjøpe masse melk i Sverige, sikkert 40 - 50 liter, og fryser ned. Det går helt fint for oss
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2012 #7 Skrevet 22. desember 2012 Skjønner ikke vitsen, du sparer mindre enn 20 kr..... Anonym poster: e517c9fe0dde16c02c13daccea8d4cf3
Kamikatze Skrevet 22. desember 2012 #8 Skrevet 22. desember 2012 Jeg fryser også melk. Er periodevis sånn at arbeidstiden forhindrer meg i å handle. Og kommer dette kombinert med helg eller helligdager, er det kjærkomment å ha et lite lager. Samtidig fungerer de dypfryste melkekartongene som kjøleelementer, som holder på kulda om strømmen skulle gå et døgn eller to (nordland). Greit å vite at ting kan holde seg noen døgn uten å styre med generator og sånt. En liter lettmelk tiner til frokost om jeg tar den ut om kvelden. Ellers er det åtte minutter i mikrobølgeovn, og så vil det lille som er igjen av is i den gjøre den kald igjen, mens jeg vender kartongen noen ganger for å få en homogen drikk. Ellers er det gjerne feit melk/fløte som først tiner, og tynnere og tynnere melk. Kjenner ærlig talt ingen forskjell på lettmelka, enten den kommer rett fra kjøleskapet/butikken eller fryseren.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå