AnonymBruker Skrevet 17. desember 2012 #1 Skrevet 17. desember 2012 Fant en oppskrift på vanlig eltefritt (halv)grovbrød, da i brødformer og ikke i jerngryte. Har forsøkt oppskrifter for rundstykker, som jeg også synes ble litt for klissete etter anbefalt steketid, men synes de ble gode når jeg stekte dem faktisk dobbelt så lenge. Brøddeigen så ut akkurat som den skulle, men; skal det være klissete? Lot de stå 30 min ekstra(steketid var 1,5 timer, altså lot jeg dem stå 2) uten at det hadde noe som helst virkning på å få ut væske. Anonym poster: d9b6ac632f32c2bfaadd44c220508583
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2012 #2 Skrevet 17. desember 2012 Er det den oppskriften med 500 g mel og 4 dl vann? Jeg pleier å ta litt mindre vann. Jeg begynner med 3,5 dl, og tilsetter heller litt mer etterhvert (det er jo litt forskjell på melet også). Anonym poster: 3a4df4974d872c5cd93b580742c4939b
AnonymBruker Skrevet 17. desember 2012 #3 Skrevet 17. desember 2012 Du mener ikke selve deigen, hvis jeg forstår deg rett, men den fuktige, litt tunge konsistensen på det ferdigstekte brødet? Hvis du lager varianten med tørrgjær (Jim Laheys metode, gjengitt på norsk i bloggen Mat på bordet), kan du forsøke å bytte ut med 3-4 gram fersk gjær i stedet. Det gir et lettere brød. Sjekk ut oppskrifter i bloggene til Martin Johansson/ Pain de Martin. Anonym poster: a39e11f06612c3261dad5475f49071d2
AnonymBruker Skrevet 18. desember 2012 #4 Skrevet 18. desember 2012 TS her. Jeg brukte denne her oppskriften; http://bakemyway.blogspot.no/2011/03/tid-for-eltefritt-brd.html Brukte fersk gjær, men endte bare opp med å kaste dem :S Når jeg lager rundstykkedeigen blir den som en vanlig brøddeig med en gang, klissete når det er ferdighevet - og ganske saftige(men ikke våte) ved endt steketid, selv om jeg jo steker dem dobbelt så lenge. Tror muligens jeg bare dobler rundstykkedeigen og lager brød av det, eller holder meg til rundstykker Anonym poster: 59a7f4c1d58ba6d322aeb76850781ab5
Brunhilde Skrevet 18. desember 2012 #6 Skrevet 18. desember 2012 Jeg ville gått for en av oppskriftene på Trines matblogg og stekt brødet i jerngryte! Det er superenkelt. selv om du "bretter" deigen før du har det i den varme jerngryta. Til gjengjeld får du luftige, saftige brød som holder seg ferske lenge! Jeg bruker oppskriftene mest med tanke på mengde, så blander jeg i det jeg har lyst på.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå