Kvist Skrevet 17. desember 2012 #1 Skrevet 17. desember 2012 Jeg prøver å utvide julekakerepertoiret mitt i år, og vi prøve å lage Sarah Bernard. Men jeg finner så ulike oppskrifter på nett, kan dere hjelpe meg å velge? Kremen varierer mest: Ganache med kremfløte og sjokolade Ganache med kremfløte, sjokolade og smør Ganache med kremfølte, sjokolade og eggeplommer Ganache med kremfløte, sjokolade og likør Smørkrem med smør, melis og smeltet sjokolade Smørkrem med smør, melis, eggeplommer og smeltet sjokolade Smørkrem med smør, melis, eggeplommer og revet sjokolade Smørkrem med smør, melis, eggeplommer og konjakk Fant faktisk også oppskrifter med margarin og kakaopulver... grøss. Såehh! Hva velger jeg? Tenker at jeg ikke vil ha revet sjokolade i hvertfall, kremen må jo være myk, glatt og kremete. Hva bruker dere?
Gjest Raggy Skrevet 17. desember 2012 #2 Skrevet 17. desember 2012 Jeg koker opp fløte og lys kokesjokolade enkelt og greit
Gjest Sitronkake Skrevet 17. desember 2012 #3 Skrevet 17. desember 2012 Min favoritt er den med smør, melis og eggeplomme. River ikke sjokolade oppi, blir mer enn nok sjokolade med sjokoladetrekket.
Gjest Sitronkake Skrevet 17. desember 2012 #4 Skrevet 17. desember 2012 Jeg bruker denne http://www.lovelybaking.com/2011/12/sarah-bernard.html, men sløyfer kokesjokoladen i kremen.
Kvist Skrevet 17. desember 2012 Forfatter #5 Skrevet 17. desember 2012 Takk for svar, men Sitronkake da, nå kom du jo bare med enda en variant Hvordan skal jeg få valgt nå da? Og hva mener du med nok sjokolade? Jeg forstår ikke... det blir vel aldri nok sjokolade? Noen flere som lager Sarah Bernard? 1
Brunhilde Skrevet 17. desember 2012 #6 Skrevet 17. desember 2012 Jeg lager ikke lenger, men gjorde før og foretrekker ditt alternativ 1. Det som er viktig da er jo at kremen er nesten frossen før du har overtrekksjokoladen på. Jeg syns den blir mest smaksrik og minst mektig, vinn-vinn for meg! Er ellers enig i at det vanskelig kan bli for mye sjokolade.
Gjest Surrehodet Skrevet 17. desember 2012 #7 Skrevet 17. desember 2012 Jeg har smakt en variant med gulkrem (slik som er på suksessterte) servert rett fra fryseren. Det var supergodt, men kanskje det ikke heter Sarah Bernard men noe annet
Gjest winston Skrevet 17. desember 2012 #8 Skrevet 17. desember 2012 Jeg pleier å lage krem av mørk sjokolade og kremfløte. Sikkert det du kalte ganache. Smelter sjokoladen i fløten, og pisker opp når den er kald.
terri Skrevet 17. desember 2012 #9 Skrevet 17. desember 2012 Smørkrem, smør, melis, eggeplommer og smeltet sjokolde + et par droper rom i jeg liker den versjonen veldig godt, men har ikke testet de andre.
Kvist Skrevet 22. desember 2012 Forfatter #10 Skrevet 22. desember 2012 De ble supergode! Lagde krem av 3,5 dl kremfløte og 200 g mørk sjokolade som fikk et raskt oppkok og så en natt i kjøleskapet. Pisket opp ca 100 g smør med en ts maldonsalt, rørte smøret inn i sjokoladen og pisket kremen luftig. Kombinert med deilige seige og sprø mandelbunner og crunchy temperert sjokoladetrekk av 70% sjokolade. Mmmmm.
Thomasine Skrevet 22. juni 2013 #11 Skrevet 22. juni 2013 Gammel tråd...I know! Jeg lager nå Sarah Bernard med ganashe av kokesjokolade og kokosmelk! Skal i gang med bunnene nå...men har prøvesmakt ganashen som ble laget i går kveld...fantastisk god! Bruker denne oppskriften: http://www.friekaker.no/?p=1405
Edie Skrevet 23. juni 2013 #12 Skrevet 23. juni 2013 Funker det å lage dette i stor utgave? Noen som har prøvd med vanlig nøttebunn, fyllet over hele og sjokoladetrekk og servert som kakestykker? Blir kanskje alt for mye og mektig?
Brunhilde Skrevet 23. juni 2013 #13 Skrevet 23. juni 2013 Det fungerer, og det blir jo ikke mer mektig enn små kaker, hvis du klarer å beherske deg når du forsyner deg, vel og merke.
Thomasine Skrevet 23. juni 2013 #14 Skrevet 23. juni 2013 Det burde jeg gjort med oppskriften jeg brukte, ja...:/ Alt smake himmelsk...med DEN jobben da!!! Lagde bunn etter oppskrift, delte opp i stykker - inn i ovnen. Ut etter ca 13 minutter - og da var det en stor bunn??!! Fløt i hverandre...da var det bare å stanse ut med et eggeglass...48 ga jeg meg på... Og fyllet med kokosmelk (lett-variant da det er det eneste Kiwi har...:/) smakte friskere og veldig godt, men var ikke stivt nok...ut å kjøpe kremfløte da... Godt ble det, men skal ikke se bortifra at neste gang disse bakes blir det med ferdig bunn fra kransekakedeig...
-hild Skrevet 24. juni 2013 #15 Skrevet 24. juni 2013 Funker det å lage dette i stor utgave? Noen som har prøvd med vanlig nøttebunn, fyllet over hele og sjokoladetrekk og servert som kakestykker? Blir kanskje alt for mye og mektig? Det fungerer, mamma pleier å lage en slik konfekt kake til jul. (Men uten sjokolade trekk)
Edie Skrevet 24. juni 2013 #16 Skrevet 24. juni 2013 Det er jo godt, men masse jobb. Så kanskje jeg prøver meg på latmannsutgaven neste gang. Tror fortsatt et vanlig kakestykkestørrelse vil være veldig mektig Men da er det jo bare å ta et lite stykke. Enkelt i teorien i alle fall.... hehe.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå