Gå til innhold

Fryse ost?


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

leste et sted at ost helst bør fryses revet.... hvorfor? har nettopp puttet en hel ost i fryser'n... :roll:

Skrevet

Det er nok fordi at osten kan bli litt rar i konsistensen etter frysing og helst bør smeltes for å se normal ut. Hvis den er revet er det enkelt å stø den på en pizza f.eks.

Skrevet
leste et sted at ost helst bør fryses revet.... hvorfor? har nettopp puttet en hel ost i fryser'n...  :roll:

Det er ikke noe problem å fryse en hel ost, men du må huske å tine den i kjøleskapet ellers blir den "ødelagt".

Skrevet

Har ofte revet ost i fryseren. Veldig kjekt å ha liggende til pizza osv + at det tiner veldig, veldig fort. En hel ost tiner jo mye saktere...

Gjest the imp
Skrevet

En ost som har vært frosset hel er ofte vanskelig å rive etter at den er tint fordi den smuldrer seg opp.

Skrevet
leste et sted at ost helst bør fryses revet.... hvorfor? har nettopp puttet en hel ost i fryser'n... :roll:

Pleier ofte å fryse ost, men i litt små porsjoner for den kan bli litt tørr og frynsete(forstå det dem som vil :wink: ) dersom de blir liggende i kjøleskapet en stund etterpå.

Deler også osten i to. Rasper den ene og fryser, enkelt å greit til pizza og gratinering

Skrevet

Hvis du allerede har fryst en hel ost, og ønsker å rive den senere kan jeg anbefale at du bruker en foodprocessor med slike skiver som man bruker for å rive ost, grønnsaker o.l.

Skrevet

Vi frøs en enorm ost etter forrige harrytur til Svinesund.

Den ble delt i fire og lagt i fryseren, og den var fin-fin etterpå. Kanskje den holdt seg så bra fordi den var litt myk i utgangspunktet, slik at den bare ble bedre når den ble litt tørrere? Det var en tysk gouda tror jeg, i gul plast. Anbefales!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...