AnonymBruker Skrevet 5. desember 2012 #1 Skrevet 5. desember 2012 Er nettopp blitt medlem av vektklubben, og synes fordelingen ved energibehovene er nokså rare. Trodde vi skulle ha minst mulig karbohydrater og fett, og mest mulig proteiner når en går ned i vekt. Slik ser det altså ut: http://i49.tinypic.com/2nambh5.png Kan dette stemme? Anonym poster: dc8cc6686c55ae8e2bc8e4cd1e85597e
AnonymBruker Skrevet 5. desember 2012 #2 Skrevet 5. desember 2012 Det er helsemyndighetenes anbefalinger, så de er der jo ikke uten grunn. Man trenger energi fra alle næringskildene selv om man går ned i vekt. Men for all del, jeg forstår godt at du er litt frovirret nå i disse lavkarbo-dager. Anonym poster: 62990ff4ca6b3d2f21d60c4f3f11150b 1
AnonymBruker Skrevet 5. desember 2012 #3 Skrevet 5. desember 2012 Takk for svar! Synes det er ganske rart! I dag har jeg spist både en burger på mcdonalds, en porsjon fullkornspasta og en grov minibaguette, og ligger forsatt ( ikveld) under dagsbehovet for karbohydrater. Ligger innenfor det normale med fett og protein, selv om jeg ikke har gått inn for å spise feks. noe ekstra proteinrikt. Har holdt meg på kaloriinntaket da, er vel det som har mest å si for vektnedgangen? Anonym poster: dc8cc6686c55ae8e2bc8e4cd1e85597e
Supraspinatus Skrevet 6. desember 2012 #4 Skrevet 6. desember 2012 Det er helsemyndighetenes anbefalinger, så de er der jo ikke uten grunn. Man trenger energi fra alle næringskildene selv om man går ned i vekt. Men for all del, jeg forstår godt at du er litt frovirret nå i disse lavkarbo-dager. Anonym poster: 62990ff4ca6b3d2f21d60c4f3f11150b Vel. Kan vi stole på at helsemyndighetene gir oss råd som er til vårt eget beste. Eller gir de råd som er basert på politiske mål og lovnader? http://tidsskriftet.no/article/2940375 - En kommentar om kostholdsrådene veddrørende fett. Jeg anbefaler deg å ta en titt på kildehenvisningene og spesielt bloggartikkelen hun har skrevet om disse rådene tidligere: http://www.friskogfunksjonell.no/de-offentlige-anbefalingene-for-fett-godt-begrunnet/ Sånn rent fysiologisk har flere studier vist at det ikke er noe poeng, for proteinsyntesen sin del, å innta mer enn 1,8g protein per kg kroppsvekt. Egentlig trenger du mindre enn dette i de fleste tilfeller. Overskytende protein vil bli brukt som energi. Hvor du skal plassere deg i forhold til fett og karbohydrater er veldig individuelt. Noen trives nede i ketoseland med gjerne 2-5% karbohydrater og resten fett, mens andre trives bedre med en høyere karbohydrat del. Det som imidlertid burde være klart er at å basere kosten sin på en høy andel karbohydrater >30-40% gjør det vanskeligere å holde seg til en kalori-restriksjon. Som i grunnen alle dietter er. Det er selvsagt en stor dose individualitet i dette, men majoriteten av forskningen viser at de som spiser såkalt "lavkarbo" har større suksessrate enn de som spiser "lavfett". Over tid er det totalt energirestriksjon som avgjør hvor mye en går ned i vekt. En av de studiene er den her: http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11745-008-3274-2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå