UnderCover Skrevet 5. desember 2012 #1 Skrevet 5. desember 2012 Jeg baker aldri de tradisjonelle, men alltid litt forskjellig. Jeg har hittil bakt berlinerkranser, karameller, pepperkaker, kakemenn, brente mandler og sjokoladeboller (disse med puffris), og da er jeg oppe i 6. Jeg trenger tips og forslag til hva nummer 7 skal være
Gjest tarandus Skrevet 5. desember 2012 #2 Skrevet 5. desember 2012 Må du ha sju, da? Hvorfor ikke bake litt ekstra mye av de sortene du mestrer og som familien liker?
UnderCover Skrevet 5. desember 2012 Forfatter #3 Skrevet 5. desember 2012 Har virkelig lyst på en syvende sort Hva smaker cola-kaker? De står det jo om overalt.
Brunhilde Skrevet 5. desember 2012 #4 Skrevet 5. desember 2012 Berlinerkranser, pepperkaker og kakemenn er da tradisjonelle nok? Jeg baker serinakaker og krumkaker, og det er det. Pepperkaker kjøper jeg. I tillegg lager jeg litt forskjellig konfekt, sannsynligvis marsipan og kanskje fylte sjokolader i år. Tidligere pleide jeg å bake: *Serinakaker *Jødekaker *Kokosmakroner *Pepperkaker *Tyske skiver *Kransekakestenger *Krumkaker *Sandkaker *Peppernøtter I tillegg lagde jeg julegodter som marsipan, peppemyntekonfekt, mozartkuler, brente mandler, salte mandler, karameller og fylt sjokolade. Jeg fatter ikke at jeg verken orket eller gadd, kastet som regel over halvparten når jula var over, men den gangen var det viktig, så jeg gjorde det nå.
Paprica Skrevet 5. desember 2012 #5 Skrevet 5. desember 2012 Colakaker er godt! Vi lager fløtekarameller, pepperkaker, risboller og sjokoladepinner.
Sauen Shaun Skrevet 5. desember 2012 #6 Skrevet 5. desember 2012 Jeg baker aldri de tradisjonelle, men alltid litt forskjellig. Jeg har hittil bakt berlinerkranser, karameller, pepperkaker, kakemenn, brente mandler og sjokoladeboller (disse med puffris), og da er jeg oppe i 6. Jeg trenger tips og forslag til hva nummer 7 skal være Jeg ville valgt Sarah Bernard i tillegg til det du alt har bakt.
Gjest Gagaen Skrevet 5. desember 2012 #7 Skrevet 5. desember 2012 Kokosmakroner , sjakkruter , syltetøykaker , krumkaker , avletter , negerboller har jeg laget sjøl og pepperkaker blir kjøpt i år . Pleier alltid å bake pepperkaker sammen med dattra men siden hun ikke kommer hjem i jula, så dropper jeg det .
Blå Trombone Skrevet 5. desember 2012 #8 Skrevet 5. desember 2012 Skal bake pepperkaker og lage Baileys-kuler (marsipankuler med Bailey's, rullet i O'boy). Så får jeg se om jeg gidder å lage noe mer. Har visst et krumkakejern langt inni kjøkkenskapet... Det jeg absolutt ikke skal lage, er kokostopper og alt som inneholder Delfia-fett (klarer det bare ikke...). Kommer heller ikke til å prøve meg på noe som innkluderer steking i smult.
Gjest Navifairy Skrevet 5. desember 2012 #9 Skrevet 5. desember 2012 (endret) Her i heimen skal vi ha juleverksted der vi lager krumkaker, pepperkaker, ristopper og kokostopper i år Mor og jeg har en tradisjon der vi setter av en hel dag til bare baking. Det starter alltid så utrolig koselig, og mot slutten ender det med banning og sure miner. ..og tradisjonen tro er det akkurat slik det skal være Mamma lager også noen utroooolig gode konfekt-biter jeg desverre ikke er helt sikker på hva kalles. Det er iallefall en blanding av nougat, havregryn og sjokolade. Får vann i munnen når jeg tenker på dem! Gleder meg sånn til jul! <3 Endret 5. desember 2012 av Navifairy 2
Gjest Gaby Skrevet 5. desember 2012 #10 Skrevet 5. desember 2012 Krumkaker Sarah Bernard Vepsebol Mandelflarn Kransekakepinner ..og kanskje brune pinner hvis jeg gidder
absinthia Skrevet 5. desember 2012 #11 Skrevet 5. desember 2012 (endret) Her blir det: hasselnøttopper Kokosmakroner Brune pinner Krumkaker Pepperkaker ( mest for 7åringens skyld) Risboller Ting jeg har lyst til men ikke vet om jeg tar meg tid til i år er smultringer, franske pepperkaker og lefser. Edit: De første julene etter at jeg hadde fått de to første barna var jeg omtrent helt på styr og bakte de ovennevnte i tillegg til smultringer, jødekaker, sitronpinner ( eller noe sånt) potetmelstopper, sandkaker og bordstabelbakkels + en bestemt fruktkake og delfiakake og diverse konfekt Endret 5. desember 2012 av absinthia
Luppa Skrevet 6. desember 2012 #12 Skrevet 6. desember 2012 Hva smaker cola-kaker? De står det jo om overalt. Kola-kaker (etter det svenske ordet kola, som betyr karamell) smaker mest sukker, synes jeg. Litt sånn brent karamellsmak. Det er vel stort sett bare smør, sukker, sirup og bittelitt hvetemel i dem. Men de går kjempefort å lage, så du kan jo teste det Jeg baker kokosmakroner, pepperkaker, sjakkruter og kringle. Det er det eneste familien liker uansett, så gidder ikke stresse med mer. Pluss at det er jeg som står for all bakingen når jeg kommer hjem på ferie (er student), så har ikke så mange dager å gjøre det på!
Hoppsideisann Skrevet 6. desember 2012 #13 Skrevet 6. desember 2012 Lager; *Hvite kakemenn *Kolakjeks ( og kanskje ''hestesko med søm''. ) Mangler visst 4-5 slag.. Er bare 2 voksne, er begrenset for hvor mye kaker man skal stappe i seg. Lager også egen konfekt, så
UnderCover Skrevet 7. desember 2012 Forfatter #14 Skrevet 7. desember 2012 Så mange forslag Takk takk Jeg ble veldig nyskjerrig på disse baileys-kulene. Tror jeg dropper cola-kaker da, siden det allerede er laget karamell. Og Sarah Bernard så veldig gode ut
Gjest Badebuksa Skrevet 7. desember 2012 #15 Skrevet 7. desember 2012 Jeg skal bake berlinerkranser og pepperkaker Har bakt sandnøtter/kaker
UnderCover Skrevet 7. desember 2012 Forfatter #16 Skrevet 7. desember 2012 usj da. Så at Baileys kuler var av marsipan.... (Grøss det er fælt det...) Da kjøper jeg meg heller en flaske baileys utenom 1
Lista Skrevet 7. desember 2012 #17 Skrevet 7. desember 2012 I år skal jeg lage pepperkaker og grønne og røde makroner Det går utrolig lite julekaker her i huset, så da gjør vi det enkelt. Jeg elsker makroner, så håper de blir bra.
Silkepote Skrevet 7. desember 2012 #18 Skrevet 7. desember 2012 Blir ikke mye kjeks og kaker, men mye konfekt. Har tenkt til å lage vaniljefudge, sjokoladefudge, bounty, karameller og mer. Har også tenkt til å lage Sarah Bernhard, og har lyst til å lage en eller annen form for biscotti.
Kayli Skrevet 8. desember 2012 #19 Skrevet 8. desember 2012 Her blir det smultringer, hvite kakemenn, pepperkaker, kransekake, hvite kringler og muligens brune pinner eller sarah bernard. I tillegg marsipan med baileys. Og det får holde!
Eliza Doalot Skrevet 9. desember 2012 #20 Skrevet 9. desember 2012 Jeg baker peppekaker, kokosmakroner, serinakaker, mandelflarn, risboller og biscotti, også får jeg kransekake, smultringer og krumkaker av mamma. Jeg har pleid å bake Sara Bernard også, men jeg får se om jeg gjør det i år. I tillegg lager jeg julegodterier, minimum seigmenn, salte mandler med rosmarin og mandler med kanel og cayenne,
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå