Purple Basil Skrevet 4. desember 2012 #1 Skrevet 4. desember 2012 Moren min skal gifte seg 20. desember, og jeg skal lage bryllupsmiddagen (vi blir 6-7 stk bare) :D Har foreløpig bestemt meg for at hovedretten skal være kveite (hun spiser ikke kjøtt), og da lurer jeg på om hva som passer til forrett og evt. dessert? Leser mye på nett, men blir ikke særlig klokere.. Noen tips? 1
AnonymBruker Skrevet 5. desember 2012 #2 Skrevet 5. desember 2012 Hvor avansert/erfaren er du? hva slags råvarer og utstyr har du tilgang på? når på året er bryllupet? hvor interessert er brudeparet og gjestene i mat? Anonym poster: 468017f2b2db5f52ab7b631216da6208
AnonymBruker Skrevet 5. desember 2012 #3 Skrevet 5. desember 2012 Hvor avansert/erfaren er du? hva slags råvarer og utstyr har du tilgang på? når på året er bryllupet? hvor interessert er brudeparet og gjestene i mat? Anonym poster: 468017f2b2db5f52ab7b631216da6208 ...og der så jeg at du hadde skrevet datoen! Anonym poster: 468017f2b2db5f52ab7b631216da6208
Kronbladet Skrevet 5. desember 2012 #4 Skrevet 5. desember 2012 (endret) Første som slo meg som forrett var Foie Gras, men så tenkte på kanskje noe skikkelig norsk? Hva med noe tørket/halvtørket reinsdyrkjøtt på skikkelig hjemmebakt flatbrød, med en deilig chutney til? Og kanskje akevittmarinerte multer med ekte vaniljeis eller råkrem til dessert? Endret 5. desember 2012 av Kronbladet
Evie Skrevet 5. desember 2012 #5 Skrevet 5. desember 2012 Godt ristet brød med bacon, brie og ripsgele. Kremet grønn ertesuppe med pepperkrem og sprøstekt skinke. Bare det jeg kom på i farten :-)
AnonymBruker Skrevet 5. desember 2012 #6 Skrevet 5. desember 2012 Hva med pæresalat med for eksempel camembert, valnøtter og honningdressing? Er utrolig godt! Anonym poster: b8a3b1a341a6ead19a55bfa68e710629
Arkivskap Skrevet 5. desember 2012 #7 Skrevet 5. desember 2012 Moren spiser ikke kjøtt, passer dårlig med bacon eller reinsdyrkjøtt da. Jeg ville ha hatt en suppe til forrett. 4
Kronbladet Skrevet 5. desember 2012 #8 Skrevet 5. desember 2012 Første som slo meg som forrett var Foie Gras, men så tenkte på kanskje noe skikkelig norsk? Hva med noe tørket/halvtørket reinsdyrkjøtt på skikkelig hjemmebakt flatbrød, med en deilig chutney til? Og kanskje akevittmarinerte multer med ekte vaniljeis eller råkrem til dessert? Jeg leste ikke godt nok....hun spiser jo ikke kjøtt... Men hva med hvalkjøtt? Noen som ikke spiser kjøtt, spiser jo fremdeles dette. I så fall tenkte jeg på hvalcarpaccio med flatbrød, rødløk og rømme... Om ikke, så er det jo så masse deilig å få nå før jul, evnt lage selv; rakfisk, røykalaks, gravet laks, gravet sild...Hva med et lite prosjekt; servere sin egen gravlaks med hjemmelagd sennepssaus?? Jeg blir jo sulten av å fantasere om all denne maten...hehe..
AnonymBruker Skrevet 5. desember 2012 #9 Skrevet 5. desember 2012 Jeg leste ikke godt nok....hun spiser jo ikke kjøtt... Men hva med hvalkjøtt? Noen som ikke spiser kjøtt, spiser jo fremdeles dette. I så fall tenkte jeg på hvalcarpaccio med flatbrød, rødløk og rømme... Om ikke, så er det jo så masse deilig å få nå før jul, evnt lage selv; rakfisk, røykalaks, gravet laks, gravet sild...Hva med et lite prosjekt; servere sin egen gravlaks med hjemmelagd sennepssaus?? Jeg blir jo sulten av å fantasere om all denne maten...hehe.. Hun spør etter forrett og dessert. Anonym poster: 0ebc9c31cedc4adf4fdc1fbc641089f8
Kronbladet Skrevet 5. desember 2012 #10 Skrevet 5. desember 2012 Hun spør etter forrett og dessert. Anonym poster: 0ebc9c31cedc4adf4fdc1fbc641089f8 Og det er det jeg har svart på....
Gjest Eurodice Skrevet 5. desember 2012 #11 Skrevet 5. desember 2012 (endret) Jeg leste ikke godt nok....hun spiser jo ikke kjøtt... Men hva med hvalkjøtt? Noen som ikke spiser kjøtt, spiser jo fremdeles dette. I så fall tenkte jeg på hvalcarpaccio med flatbrød, rødløk og rømme... Om ikke, så er det jo så masse deilig å få nå før jul, evnt lage selv; rakfisk, røykalaks, gravet laks, gravet sild...Hva med et lite prosjekt; servere sin egen gravlaks med hjemmelagd sennepssaus?? Jeg blir jo sulten av å fantasere om all denne maten...hehe.. Dette blir muligens avsporing, men jeg lurer på i hvilken kategori du setter hvalkjøtt? Hvalen er et pattedyr og ikke fisk. Endret 5. desember 2012 av Arabella
AnonymBruker Skrevet 5. desember 2012 #12 Skrevet 5. desember 2012 Og det er det jeg har svart på.... Litt feil forrett til kveite synes jeg. Anonym poster: 0ebc9c31cedc4adf4fdc1fbc641089f8
AnonymBruker Skrevet 5. desember 2012 #13 Skrevet 5. desember 2012 Litt feil forrett til kveite synes jeg. Anonym poster: 0ebc9c31cedc4adf4fdc1fbc641089f8 Kamskjell og scampi med redrubarb og mango salat medm aspargesolje hadde passet bra. Eller eventuelt en suppe. Anonym poster: 0ebc9c31cedc4adf4fdc1fbc641089f8
Kronbladet Skrevet 5. desember 2012 #14 Skrevet 5. desember 2012 (endret) Litt feil forrett til kveite synes jeg. Anonym poster: 0ebc9c31cedc4adf4fdc1fbc641089f8 Du om det! Kom nå heller med noen andre forslag du da!! Beklager at jeg prøver å bidra.... Og der kom du med bidrag:) Endret 5. desember 2012 av Kronbladet
Petalouda Skrevet 5. desember 2012 #15 Skrevet 5. desember 2012 en crispy foccacia med oliven, hvitløk og tomat, en frisk liten salatkvast og en kremete dressing .. nam nam ...
Purple Basil Skrevet 6. desember 2012 Forfatter #16 Skrevet 6. desember 2012 Oi! Jeg ser jeg har fått masse svar! Skal lese dem i morgen, da jeg allerede burde vært i seng for lengst nå. Takker så mye for svar:D 1
Purple Basil Skrevet 6. desember 2012 Forfatter #17 Skrevet 6. desember 2012 Hvor avansert/erfaren er du? hva slags råvarer og utstyr har du tilgang på? når på året er bryllupet? hvor interessert er brudeparet og gjestene i mat? Anonym poster: 468017f2b2db5f52ab7b631216da6208 Hei :O) Jeg vil nok ikke kalle meg nybegynner, men heller ikke veldig avansert. Lager mat hele tiden, men lærer fortsatt;) Av utstyr så har jeg nok det grunnleggende, bor også i Oslo så jeg vil tro at jeg kan få tak i ganske mye her. Moren gav meg ikke noe budsjett, men hun sa at jeg kunne gjøre det jeg ville - siden det ikke er hver dag man gifter seg Jeg ønsker å gjøre noe spesielt for dem, da de ikke lager så mye mat selv. Ble veldig glad da de spurte :D 1
Purple Basil Skrevet 6. desember 2012 Forfatter #18 Skrevet 6. desember 2012 Takk for masse bidrag :D Jeg skal notere alt ned! Salatene høres veldig gode ut, går nok for en av dem :D Men kan faktisk tenke meg suppe og, noen spesielle supper dere kan anbefale? 1
Semydfe Skrevet 6. desember 2012 #19 Skrevet 6. desember 2012 Nå på vinteren passer det veldig godt med jordskokksuppe. God og nøtteaktig smak som både er spennende og tradisjonelt. Eller en grønn ertesuppe med fløte. Nydelig grønnfarge som gir et pyntet festbord et ekstra piff ;-) 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå