Gå til innhold

Må jeg skolde mandlene?


Gjest Corex

Anbefalte innlegg

Har tenkt å lage marsipan i kveld og bruke denne oppskriften:

200 g skoldede mandler

200 g melis

1 eggehvite

Har tenkt å "mose" mandlene i en mandelkvern. Men er det virkelig nødvendig å skolde mandlene? Det må jo være verdens kjedeligste jobb.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Om du ikke skolder dem vil marsipanen bli brun. Det er ikke mye jobb å skolde mandler. Du legger dem jo bare i kokende vann, og så "popper" de så lett som bare det.

Anonym poster: 779614fb121adf42b6a75ad20c24c7b1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det er nødvendig synes jeg. Blir ikke like godt når skallet er på. Det ser penere ut også.

Og 200g er da virkelig ikke mye, det skolder du på noen minutter. Men husk å la mandlene tørke godt før du kverner dem, hvis ikke blir det bare klin og setter seg fast i kverna di.

Tips til alle som bruker sånn manuell sveivekvern: Kvern først tørre skoldede mandler. Bland med halvparten av melisen og kvern igjen. Og gjerne enda en gang også... Da får du finere mandlebiter og marsipanen henger bedre sammen og lar seg forme bedre.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tips til alle som bruker sånn manuell sveivekvern: Kvern først tørre skoldede mandler. Bland med halvparten av melisen og kvern igjen. Og gjerne enda en gang også... Da får du finere mandlebiter og marsipanen henger bedre sammen og lar seg forme bedre.

Takk for tipset :)

Ser ut til at jeg skolder mandlene da!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Elsker å pille skoldede mandler.

Fjerner bittelitt at tuppen, tar tak bakpå mandelen og skyter den utover rommet.

Selvfølgelig ikke alle, men moro lell.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tips til alle som bruker sånn manuell sveivekvern: Kvern først tørre skoldede mandler. Bland med halvparten av melisen og kvern igjen. Og gjerne enda en gang også... Da får du finere mandlebiter og marsipanen henger bedre sammen og lar seg forme bedre.

Supert tips! Takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det er nødvendig synes jeg. Blir ikke like godt når skallet er på. Det ser penere ut også.

Og 200g er da virkelig ikke mye, det skolder du på noen minutter. Men husk å la mandlene tørke godt før du kverner dem, hvis ikke blir det bare klin og setter seg fast i kverna di.

Tips til alle som bruker sånn manuell sveivekvern: Kvern først tørre skoldede mandler. Bland med halvparten av melisen og kvern igjen. Og gjerne enda en gang også... Da får du finere mandlebiter og marsipanen henger bedre sammen og lar seg forme bedre.

Dette innlegget stiller jeg meg bak med all min juleglede! Vi har lange marsipantradisjoner i vår familie.

Og Chin, det du sier er påkrevd. Blir ikke jul uten mandelkrig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg får kraftig utslett av å skolde mandler, så jeg pleier å lage marsipan med skallet på. Synes det blir helt greit og smaker ingen forskjell.

Anonym poster: da981428e486ccb87b17345dbfc7304b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...