Gelica Skrevet 29. november 2012 #1 Skrevet 29. november 2012 Vi får gjester på i helgen og skal servere pinnekjøtt med tilbehør. Vanligvis tar jeg litt melk og smør, salt, pepper i stappen (blander også i 2 poteter og 1 gulrot for farge og konsistens) Tenkte jeg skulle få frem den aller beste smaken nå og dermed bytte ut melk med fløte. Ble usikker på hvilken fløte jeg bør bruke. Matfløte eller kremfløte? Tar gjerne også i mot tips for å få en enda bedre kålrabistappe ;-)
Gjest EryMax Skrevet 29. november 2012 #2 Skrevet 29. november 2012 Kremfløte om du skal varme den litt etter å ha tilsatt fløten, matfløte sprekker nemlig når den blir kokt opp.
Nilma Skrevet 29. november 2012 #4 Skrevet 29. november 2012 Tar gjerne også i mot tips for å få en enda bedre kålrabistappe ;-) Jeg synes kålrabistappe blir aller best om jeg kjører den i foodprocessor i stedet for å bruke stapper, da blir den helt silkemyk og lekker. (Men da ville jeg droppet poteter eller most dem utenom og tilsatt etterpå, for de kan bli seige om du har dem i foodprocessor.)
Gelica Skrevet 29. november 2012 Forfatter #5 Skrevet 29. november 2012 Jeg synes kålrabistappe blir aller best om jeg kjører den i foodprocessor i stedet for å bruke stapper, da blir den helt silkemyk og lekker. (Men da ville jeg droppet poteter eller most dem utenom og tilsatt etterpå, for de kan bli seige om du har dem i foodprocessor.) Takk for tips :-)
Lura Lotta Skrevet 29. november 2012 #6 Skrevet 29. november 2012 Ikke noe muskatnøtt? Det er det som gjør den ekstra god for meg Nam Nam! 3
Gelica Skrevet 29. november 2012 Forfatter #7 Skrevet 29. november 2012 Ikke noe muskatnøtt? Det er det som gjør den ekstra god for meg Nam Nam! Aha, godt tips. Hvor mye?
Lura Lotta Skrevet 29. november 2012 #9 Skrevet 29. november 2012 Ikke noe muskatnøtt? Det er det som gjør den ekstra god for meg Nam Nam! Aha, godt tips. Hvor mye? Det må smakes til, men jeg pleier å bruke tilsvarende av mengden jeg bruker av pepper
Gelica Skrevet 29. november 2012 Forfatter #10 Skrevet 29. november 2012 og meierismør Heter det da bare meierismør :-S Pleier å bruke Soft, men det er sikkert fy, fy......
Nilma Skrevet 29. november 2012 #11 Skrevet 29. november 2012 Heter det da bare meierismør :-S Pleier å bruke Soft, men det er sikkert fy, fy...... Soft er margarin, ja, og ikke så godt som smør. Står det smør i en eller annen form på pakken er det ekte smør; jeg synes Røros- eller Kviteseidsmør smaker ekstra godt.
Gelica Skrevet 29. november 2012 Forfatter #12 Skrevet 29. november 2012 Soft er margarin, ja, og ikke så godt som smør. Står det smør i en eller annen form på pakken er det ekte smør; jeg synes Røros- eller Kviteseidsmør smaker ekstra godt. Takk :-) Mye bra tips her nå altså :-D
AnonymBruker Skrevet 29. november 2012 #13 Skrevet 29. november 2012 Jeg liker IKKE at den er kjørt i maskin. Jeg vil ha litt klumper i den, litt tekstur. Ellers er det som babymos.. Ikke noe godt. Vi pleier aldri ha potet i stappen, bare kålrabi, salt, pepper, fløte og litt smør. Anonym poster: 7be74c332281b924ff6ef500d8a8fa02 4
Gjest Surrehodet Skrevet 29. november 2012 #14 Skrevet 29. november 2012 Potet, gulrot, meierismør, pepper og bittelitt kraft fra pinnekjøttet(og kålrabi selvsagt) bruk stapperen da blir den best i konsistens. Da blir det stappe da.
AnonymBruker Skrevet 29. november 2012 #15 Skrevet 29. november 2012 muskatnøtt smaker dritt i kålrabistappe. Anonym poster: dacf37c7eab093d3f0dbc4d3ed4efa9d
Gud Skrevet 29. november 2012 #16 Skrevet 29. november 2012 kraft fra pinnekjøttet Skriver under her. Det er jo det som gir smak
AnonymBruker Skrevet 29. november 2012 #17 Skrevet 29. november 2012 Uenig mht kraft fra pinnekjøttet! Jeg tar kremfløte og smør i stappen min, fordi jeg vil den skal utgjøre en mild og kremet kontrast til pinnekjøttet på tallerkenen, sånn at det blir en harmonisk totalitet av smaker. Hvis man har pinnekjøttkraft i kålrabistappen smaker jo alt bare det samme! (Sånn ellers foretrekker jeg kålrabistappe uten muskat til pinnekjøtt, men med muskat til feks fiskekaker). Anonym poster: 7ac8634f52b1c914cd82ef8e0658653c 2
Gjest EryMax Skrevet 29. november 2012 #18 Skrevet 29. november 2012 Det smaker ikke pinnekjøtt av kålrabistappa når man har litt kraft i den.
Zzyzx Skrevet 29. november 2012 #19 Skrevet 29. november 2012 Litt kraft fra pinnekjøttet, matfløte, salt, pepper, smør, en liten potet og en gulrot. Slik gjør jeg. Moses med stapper, litt tekstur må det være. Men så lager jeg det veldig sjelden nå, til pinnekjøtt har vi konvertert helt til søtpotetmos.
lillemeg90 Skrevet 29. november 2012 #20 Skrevet 29. november 2012 Potet i? Det har jeg aldri hørt om:) Hos oss e det gulrot og kålrabi. Og bruker melk istedetfor fløte, har alltid gjort det, og merker ikke store forskjellen synes jeg:)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå