Gå til innhold
Problemer med registrering ved bruk av windows mail (hotmail, live, outlook) ×

Pastaretter


Anbefalte innlegg

Gjest Trulselinemor
Skrevet

Er det noen her inne som har oppskrifter eller tips om gode pastaretter?

Skrevet

* Helt enkelt med en tomatsaus laget av løk og hvitløk som freses mykt, tilsett en boks hakkede tomater, noen spiseskjeer tomatpuré, litt salt, pepper, sukker og italienske krydre og la putre mens pastaen koker.

* Visp sammen 4 eggeplommer med 1 dl fløte, salt, pepper og ca 75 g revet ost, og stek baconbiter mens pastaen koker. Sil av pastaen og bland med fløteblandingen og bacon og varm raskt opp uten å koke.

* Fres løk og hvitløk i litt olje. Hell over ca 1 dl crème fraîche, et par spiseskjeer chilisaus, litt finhakket frisk chili, salt og pepper. Vend pastaen inn og server med kylling.

* Et par løk i biter freses mykt. Varm opp et par dl melk og røreinn et beger eller to av kremost med ønsket smak, salt, pepper og hakkede urter. Bland sammen med pasta og løk. Server gjerne med pølser.

Skrevet

Verdens ENKLESTE og RASKESTE pastarett!!

1 pk skinkeost.

1 1/2 -2 dl creme fraiche

1 ss olje

1 pk med kokt skinke som strimles.

Dette smelter (må ikke kokes!!!) du mens pastaen koker. Deretter heller du det bare over pastaen og vips du er ferdig!!! retten passer til 2-3 personer.

Smaker kjempegodt!!! :-) :-)

Om du syns det blir for salt kan du bytte ut skinkeosten med naturell ost.

Gjest the imp
Skrevet

Spaghettata

500 g spaghetti

0,5 dl olivenolje

1 bunt persille (spar gjerne litt til å strø over rett før servering)

3-4 soltørkede tomater

4 fedd hvitløk

1 chili

parmesanost

Slik gjør du:

Kok spaghettien al dente.

Hakk så hvitløk, chili og persille. De soltørkede tomatene skjærer du i strimler. (Vil du ikke ha så sterk chili, bør du ta bort frøene.) Varm oljen i en gryte og tilsett de hakkede ingrediensene. La det hele småkoke litt før du tilsetter spaghettien, og blander godt.

Dryss parmesanost over.

Du kan godt tilsette flere ingredienser som for eksempel paprika og bacon i strimler, eller andre ting du måtte ha i kjøleskapet.

Pasta Carbonara

100-200 gram bacon

1 ? 1 1/2 dl melk/fløte

2 egg

1 fedd hvitløk (gjerne litt mer)

1ss olje

1 ss smør

50 g ost (gjerne litt mer)

Fres hvitløk i olje og ha oppi bacon. Kok pasta. Melk/fløte og egg piskes sammen, ta i ost. Vi pleier å bruke en del parmesan og gjerne mozarella/ annen revet ost i tillegg. Bruker mer ost enn det som står. Egg/fløteblandingen helles over pastaen når den har kokt ferdig. Dette skal så stå ca 1 minutt. Serveres med nykvernet pepper og gjerne parmesan til å strø på toppen.

Skrevet

Skinkepasta

Du trenger:

En liten løk

En halv purre

To paprika, gjerne i forskjellig farge

Et par båter hvitløk

Skinke

2,5 dl fløte

5-6 skiver jarlsbergost

Sennep

Krydder

Pasta (tagliatelle)

Slik gjør du:

Fres løken, purren og hvitløken. Ha oppi paprikaen og skinken. Etterpå heller du på fløte og smaker til med sennep og krydder. Ha til slutt oppi jarlsbergosten og la den smelte. La det småkoke mens du koker pastaen.

Spaghettipizza

Du trenger:

300 g kjøttdeig

200 g bacon

2 bokser tomatpurè

4 dl fløte

1-2 løk

Salt og pepper

Spaghetti

Ost

Slik gjør du:

Stek baconet, kjøttdeigen og løken i ei gryte. Tilsett tomatpure og fløte. Rør godt. La det koke opp, før du skrur ned varmen og la det småkoke. Smak til med salt og pepper. La det småkoke i 10-15 min. Kok spaghetti og fordel det i en langpanne. Hell fyllet over og dekk med ost. Stek det i ovnen på 225 grader til osten har smeltet.

Skrevet

Skal en være litt sunn, kan en god bruke grov pasta i stedet for vanlig pasta til sausen. Grov pasta smaker akkurat likedan, men blir ikke så fort klissete! Jeg er kjempeglad for å ha funnet noe sunt som ikke smaker fælt for en gang skyld! En lett pastasaus er jo forøvrig å koke en boks hakkede tomater (gjerne med basilikum), en liten løk, så mye hvitløk som en liker, en desiliter buljong, krydder etter smak sammen med en liten raspet gulrot. Desto lengre det koker, desto bedre blir sausen! Flott for vegitarianere (om en bruker grønnsaksbuljong da naturligvis) ;) For kjøttetere kan en ha stekt strimlet kjøtt til, av valgfri type.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...