Siam Skrevet 4. mars 2004 #1 Del Skrevet 4. mars 2004 Er det noen som har en god oppskrift på blåbærpai? Og gjerne en "lett"-variant... :-) Har fryseren full av blåbær... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 4. mars 2004 #2 Del Skrevet 4. mars 2004 Enkel blåbærpai 200 g hvetemel 150 g smør 2 ss vann 4 dl melk 1 vaniljestang 4 eggeplommer 1/2 dl sukker 1 ss maisenna masse blåbær Smuldre smør i mel. Elt sammen med vann. Trykk deigen ut i en paiform og prikk med gaffel. Stek ved 200 grader i ca 10 minutter. Kok opp melken med splittet vaniljestang. Pisk eggedosis av plommer og sukker. Spe litt av den kokende melken i eggedosisen. Ha alt i kjelen. Rør hele tiden og varm opp til det tykner. Avkjøl. Fyll den avkjølte paibunnen med eggekrem og pynt med blåbær. Havregrynspai med blåbær 3 dl store havregryn 1/2 dl sukker 100 g smør 2 1/2 dl melk 2 1/2 dl fløte 1 liten vaniljestang 100 g sukker 4 eggeplommer 3 ss maisenna 1 1/2 dl krem til stivpisking blåbær Bland havregryn og sukker og kna inn smør. Trykk deigen ut i en paiform. Stek på midterste rille ved 225 grader i ca 10 minutter. Avkjøl i formen, ta ut og legg på et kakefat. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp melk, fløte og vaniljestang med frø. Rør sammen sukker, eggeplommer og maisenna. Bland den varme væsken inn i eggeblandingen under omrøring. Ha massen tilbake i kasserollen og kok opp under omrøring til kremen tykner. Avkjøl. Stivpisk krem og bland i den avkjølte vaniljekremen. Legg kremen i paibunnen rett før servering og dryss over rikelig med blåbær. Blåbærterte 3 dl blåbær 22 sukkerkavringer 100 g smør 3 dl brunt sukker 2 dl kremfløte Knus kavringene og rør sammen med sukker og smør. Smør en paiform og dekk bunnen med blåbær. Dryss brunt sukker over. Fordel kavringblandingen over bærene. Sett i ovnen ved 200 grader og stek til lokket er gyllent. Server lunken med pisket fløte. Pai med bær og marengs 200 g hvetemel 100 g smør 2 ss vann 1 liter blåbær ca 1 dl sukker 1,5 ss potetmel 4 eggehviter 2 dl sukker Smuldre smør og mel og tilsett vann. Elt godt sammen og la hvile i kjøleskap 30 minutter. Trykk ut i en paiform, prikk bunnen og stek ved 180 grader i ca 20 minutter. La blåbærene putre med sukkeret til de mykner. Rør ut potetmel i litt vann og rør det inn. Pisk eggehviter til stivt skum, visp inn sukkeret, litt om gangen til en tykk blank masse. Fyll paiskallet med litt avkjølt bærblandingen og bre marengsen over. Stek ved 180 grader til marengsen har fått god farge, ca 15 minutter. La avkjøle helt før servering. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Siam Skrevet 4. mars 2004 Forfatter #3 Del Skrevet 4. mars 2004 Wow! Kjempefint, tusen takk. Da er det vel bare å sette igang da, kanskje? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest KATTAstrofe Skrevet 5. mars 2004 #4 Del Skrevet 5. mars 2004 Jeg vet om en god blåbærkake! Oppskriften på deigen er omtrent den samme som eplekakedeigoppskrift, husker den ikke i hodet. Så smører du en rund form med smør, og "sukrer" den godt. Ha 2 cm blåbær i bunnen, deigrøra over, og sett i ovnen. Husker ikke hvor lenge, men sikkert det samme som med eplekake. Serveres med vaniljesaus eller is! Ellers så bør du prøve å servere frosne, rensede blåbær med vaniljesaus over. Det er det beste jeg vet! Helt fantastisk godt! :hjerter2: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 5. mars 2004 #5 Del Skrevet 5. mars 2004 Hvis du har mye blåbær i frysen burde du lage blåbærmuffins! finnes ingen bedre dessert 8) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå