AnonymBruker Skrevet 13. november 2012 #1 Skrevet 13. november 2012 Jeg har laget smørgrøt for første gang. Er jo egentlig kjempeenkelt. Smelt smør, ha i mel, spe med melk. Men jeg tror jeg hadde for mye melk i med en gang. Nå er den bare en hvitsaus. What to do? Anonym poster: 9fb87e90372c9ce42a9ff74332f329d7
Strixvaria Skrevet 13. november 2012 #2 Skrevet 13. november 2012 Mer mel? Grøt vil jo tykne litt når den blir kaldere, men om det er saus er den nok litt i tynneste laget.
-hild Skrevet 13. november 2012 #3 Skrevet 13. november 2012 (endret) Mer mel, den skal bli tykkere enn saus. Husk å koke en stund etter at du sper med melken, men det går jeg egentlig ut fra at du vet Endret 15. november 2012 av -hild
KristineS Skrevet 13. november 2012 #4 Skrevet 13. november 2012 Må nok bare koke ei stund, men om det ble altfor mye melk er det nok vanskelig å gjøre noe annet enn å starte på nytt. Jeg sper alltid med melken i tre omganger om jeg lager smørgrøt og lar det koke inn til det er tykt mellom hver gang. Endte med bare hvit saus selv noen ganger før jeg begynte med det.
AnonymBruker Skrevet 13. november 2012 #5 Skrevet 13. november 2012 Funket krute godt å lage jevning med smeltet smør og melk, og helle i med tynn stråle. Da tyknet den med en gang Anonym poster: 9fb87e90372c9ce42a9ff74332f329d7
AnonymBruker Skrevet 13. november 2012 #6 Skrevet 13. november 2012 Dette høres litt ekkelt ut. :gjeiper: Anonym poster: 0fc132dd6ce3c4264fcbea44d7d2256d
Gjest Borghild Skrevet 15. november 2012 #7 Skrevet 15. november 2012 Helt enig AB. Hørtes direkte kvalmt ut. *spy*
Edie Skrevet 15. november 2012 #8 Skrevet 15. november 2012 Smørgrøt er godt! Kalles også fløyelsgrøt, det høres kanskje mer apetittelig ut? Men du har fått gode råd TS. Hovedforskjellen fra hvit saus er jo at den koker lengre. 1
AnonymBruker Skrevet 15. november 2012 #9 Skrevet 15. november 2012 Ah slik de blander med risengrynsgrøtrester på gamlehjemmet. Det er søtt det! Anonym poster: 0fc132dd6ce3c4264fcbea44d7d2256d
AnonymBruker Skrevet 15. november 2012 #10 Skrevet 15. november 2012 Helt enig AB. Hørtes direkte kvalmt ut. *spy* Det som er litt kvalmt er vel strengt tatt å gå inn i en tråd som handler om mat og begynne å trekke frem oppkast... Anonym poster: 421a7edcdfe4a8480a628a791a556305 8
AnonymBruker Skrevet 15. november 2012 #11 Skrevet 15. november 2012 Det som er litt kvalmt er vel strengt tatt å gå inn i en tråd som handler om mat og begynne å trekke frem oppkast... Anonym poster: 421a7edcdfe4a8480a628a791a556305 Helt enig, og det er ikke første gang Borghild er på den galeien. Anonym poster: 54be2b6c076ec9fb75a8b3c2102b03f5 1
Gjest Borghild Skrevet 15. november 2012 #12 Skrevet 15. november 2012 (endret) Jada, jeg er så fæl så! Men bryr jeg meg? Nei! Det er ytringsfrihet her i landet og jeg syns smørgrøt høres guffent ut. Må jo ha tusenvis av kcal også. *grøsse* Kalle det der mat er vel å ta litt i. Jævlig feigt av deg å være anonym også når du sier at det ikke er første gang jeg er på den galeien. Jeg biter ikke selv om du hadde vært tøff nok til å vise nicket ditt. Endret 15. november 2012 av Borghild
Zzyzx Skrevet 16. november 2012 #13 Skrevet 16. november 2012 Jeg vet ikke hva du har gjort før, men jeg synes også det er ganske unødvendig å si æsj og liksomspy over det andre spiser. Faktisk til og med ganske barnslig. Og så er det jo alltid like morsomt med bruken av ordet ytringsfrihet. Neida, det er ingen som fengsler deg fordi du æsjer og liksomspyr i en tråd på matforumet. For all del. Fløyelsgrøt var forresten en delikatesse i gamle dager, men det var "fattigmannsversjonen" av rømmegrøt i mine områder. 6
-hild Skrevet 16. november 2012 #14 Skrevet 16. november 2012 I forhold til kaloriinnhold, så er ikke dette verre enn alt annet vi spiser som inneholder mel og melk. Jeg googlet litt, fant denne oppskriften - med beregnet kaloriinnhold 75 gr smør 120 gr hvetemel 1 liter melk salt Næringsinnhold for 100 gram Kcal 134,89 Kcal Protein 3,97 gram Fett 8,23 gram Karbohydrater 11,10 gram Pris pr 100 gr 1,78 kr
AnonymBruker Skrevet 16. november 2012 #15 Skrevet 16. november 2012 Jada, jeg er så fæl så! Men bryr jeg meg? Nei! Det er ytringsfrihet her i landet og jeg syns smørgrøt høres guffent ut. Må jo ha tusenvis av kcal også. *grøsse* Kalle det der mat er vel å ta litt i. Jævlig feigt av deg å være anonym også når du sier at det ikke er første gang jeg er på den galeien. Jeg biter ikke selv om du hadde vært tøff nok til å vise nicket ditt. Jeg poster alltid anonymt, så det har ingenting med hverken deg eller innleggets art å gjøre. Og ja, det er ytringsfrihet. Så da sa jeg hva jeg mente, jeg også, ser du. Selv om jeg også synes det er idiotisk å bruke et slikt begrep i forbindelse med en så lite alvorlig sak. Og det er til og med lov å poste anonymt på KG. Du står selvsagt like fritt som enhver bruker til å rapportere innlegget mitt som personangrep, og få det slettet - jeg kommer ikke til å ta det særlig tungt. Og du? Siden dere som poster med nick er så tøffe og alltid tør å stå for hva dere mener, så burde det jo være en grei sak å stå for at du har en tendens til å øse utav deg om hvor ekle visse matretter er i tråder på matforumet. Hvis du derimot ikke ønsker å ha dette forbundet med nicket ditt, kan jeg anbefale anonym posting. Anonym poster: 54be2b6c076ec9fb75a8b3c2102b03f5
Gjest Borghild Skrevet 16. november 2012 #16 Skrevet 16. november 2012 Vet du, jeg gir blanke faen og sier det jeg mener og mener det jeg sier. Hvis du er så fintfølende at du ikke tåler at jeg skriver ordet spy er det ditt problem. Hadde jeg lagt ut bilde av spy hadde det vel vært noe annet, hadde det ikke? Og nei, jeg ser ikke på,det du skrev til meg som noe personangrep. Sa jeg det kanskje? Og JEG syns det er feigt å poste som anonym. Og back to, smørgrøt høres fortsatt ekkelt ut. Min mening.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå