AnonymBruker Skrevet 6. november 2012 #1 Del Skrevet 6. november 2012 Trodde at man da reagerte på andre kornsorter og.. Men alt annet går greit. Spiser jeg f. Eks havregrøt så sitter jeg på do resten av dagen for og si det sånn.. Anonym poster: 31ac82f48f6e782af29cfb7280f71e23 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. november 2012 #2 Del Skrevet 7. november 2012 hvordan koker du havregrøten -på melk eller vann går det greit å spise havregryn med melk - ikke kokt koker du den på melk så prøv å kok andre grøter (andre kornsorter) på melk og se om du får samme reaksjon da, eller kok kakao og se hvilken reaksjon du får , kan være at du rett og slett ikke tåler kokt melk eller ulike kornslag kokt i melk og det kan være at ikke tåler melk i det hele om det kun er i grøt du bruker melk , laktoseintoleranse gir magesmerter (oftest) og diaree i noen timer Anonym poster: 6b7b08b6e5b448ed0f04b7a34932cb94 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. november 2012 #3 Del Skrevet 7. november 2012 Jeg tåler ikke rå havre, altså som i havregryn. Da blir jeg ekstremt oppblåst og fiser resten av dagen, ikke gøy. Men kokt går bra for min del. Anonym poster: 80e9bb2a4327328b588bba069fa38712 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. november 2012 #4 Del Skrevet 8. november 2012 Hvordan lager du grøten? Om havren ikke har fått svelle nok kan du få store luftplager av den, det er ganske vanlig. Anonym poster: 31ca416ac34b709eea104483b4f88742 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frk. Belle Skrevet 8. november 2012 #5 Del Skrevet 8. november 2012 (endret) Min mann tåler også havre dårlig (men bygg er enda verre!). Jeg tror det har noe med fibersamensetninge og at havre (og bygg) har mye vannløselig fiber (f.eks betaglukaner) enn f.eks hvete. For mange er dette veldig positiv, men ser også ut til at det har kjpe bieffekter for enkelte.. Endret 8. november 2012 av Frk. Belle Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. november 2012 #6 Del Skrevet 8. november 2012 Ts her. Koker grøten i vann og lar den putre en stund. Spiser mye fiber ellers , bygg, linser , bønner alt mulig av korn. Men det er kun havre som gir trøbbel. Reagerer ikke på noe annet av mat. Anonym poster: 31ac82f48f6e782af29cfb7280f71e23 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. februar 2022 #7 Del Skrevet 11. februar 2022 AnonymBruker skrev (På 6.11.2012 den 18.50): Trodde at man da reagerte på andre kornsorter og.. Men alt annet går greit. Spiser jeg f. Eks havregrøt så sitter jeg på do resten av dagen for og si det sånn.. Anonym poster: 31ac82f48f6e782af29cfb7280f71e23 Tåler ikke havre har jeg funnet ut av . Snører seg i brystet, slim og litt tungpustet. Andre som merker dette? Anonymkode: 21282...3f6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. februar 2022 #8 Del Skrevet 11. februar 2022 AnonymBruker skrev (5 timer siden): Tåler ikke havre har jeg funnet ut av . Snører seg i brystet, slim og litt tungpustet. Andre som merker dette? Anonymkode: 21282...3f6 Legger du havren til bløt over natta? Det burde du. Jeg merker stor forskjell på havregrøt rett fra posen, varmet opp og i magen, enn at jeg legger havren i en skål med vann over natta, og så spiser den. Det har med destruksjon av antibeitestoffer og at havren trekker til seg vannet som gjør havren lettere fordøyelig, samt at næringsstoffene blir mer tilgjengelige. Å legge korn i bløt over natta er noe mennesker har brukt å gjort i mange mange hundre år, helt til at matindustrien gjorde alt så lettvint for oss, samt "uskadeliggjorde" mytene om bløtlegging. Bløtlegg alltid! Anonymkode: 178d6...79a 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. februar 2022 #9 Del Skrevet 11. februar 2022 AnonymBruker skrev (6 timer siden): Legger du havren til bløt over natta? Det burde du. Jeg merker stor forskjell på havregrøt rett fra posen, varmet opp og i magen, enn at jeg legger havren i en skål med vann over natta, og så spiser den. Det har med destruksjon av antibeitestoffer og at havren trekker til seg vannet som gjør havren lettere fordøyelig, samt at næringsstoffene blir mer tilgjengelige. Å legge korn i bløt over natta er noe mennesker har brukt å gjort i mange mange hundre år, helt til at matindustrien gjorde alt så lettvint for oss, samt "uskadeliggjorde" mytene om bløtlegging. Bløtlegg alltid! Anonymkode: 178d6...79a Nei, men ikke bare havregryn jeg reagerer på. Typisk polarbrød hvor det står at det inneholder havre. Blir samme greia da. Ellers et veldig godt tips ja☺ Anonymkode: 21282...3f6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. februar 2022 #10 Del Skrevet 11. februar 2022 Jeg talet det ikke noe særlig fordi det er så mye muggsopp i det. Anonymkode: 43905...5ce Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. februar 2022 #11 Del Skrevet 11. februar 2022 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Jeg talet det ikke noe særlig fordi det er så mye muggsopp i det. Anonymkode: 43905...5ce *tåler det ikke Anonymkode: 43905...5ce Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. februar 2022 #12 Del Skrevet 12. februar 2022 AnonymBruker skrev (3 timer siden): Jeg talet det ikke noe særlig fordi det er så mye muggsopp i det. Anonymkode: 43905...5ce Muggsopp i havre? Anonymkode: 21282...3f6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå