Rannva Skrevet 2. mars 2004 #1 Del Skrevet 2. mars 2004 Noen som har oppskrift? Jeg har laget det en gang for noen år siden, men oppskriften er forsvunnet. Tror jeg brukte hermetiske tomater og fløte, blandt annet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sandra Skrevet 2. mars 2004 #2 Del Skrevet 2. mars 2004 1ss smør smeltes 2ss hvetemel røres sammen med smøret Ha oppi 1 L grønnsaksbuljong Et par ss tomatpuré 1 dL fløte Oregano Hvitløk Smak til med salt og pepper og rund av med 1 ts sukker Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 2. mars 2004 #3 Del Skrevet 2. mars 2004 Kremet tomatsuppe 1 skivet løk 2 hakkede hvitløksfedd 3 stilker frisk basilikum 1 kvist frisk timian 1 laurbærblad 2 1/2 ss tomatpuré 1 kg modne tomater, delt i fire, kan evt bruke hermetiske tomater en klype sukker 1 kopp hønsebuljong 1/3 kopp fløte friske basilikumblader, finstrimlet Fres løken myk i litt olje. Tilsett hvitløk, basilikum, timian, laurbærblad, tomatpuré og tomater. Smak til med sukker, salt og pepper. Hell over buljong og kok opp, la småkoke under lokk i ca 15 minutter. Fisk ut laurbærbladet. Kjør suppen jevn i foodprocessor og sil tilbake i kjelen, rør inn fløte og kok opp. Server med et dryss av strimlet basilikum. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amarone Skrevet 3. mars 2004 #4 Del Skrevet 3. mars 2004 Vi har lagd tomatsuppe etter oppskrift fra tvprogrammet Mat. Du kan finne den på http://svt.se/mat/ om du ser i registeret for supper. Men jeg tror den er ca slik: Fres 10 hakkede tomater sammen med en liten løk / 2-3 sjalottløk Tilsett 1 boks hakkede tomater, en hakket chili og 1-2 fedd hvitløk ca 1 l hønsebuljong og timian La dette koke 20 m Sil suppen og smak til med salt, pepper og sukker Denne er deilig! Amarone Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ethereal Skrevet 3. mars 2004 #5 Del Skrevet 3. mars 2004 Jeg har min egen oppdiktede versjon, med hvitløk, bacon og kokte egg. Husker ikke helt oppskriften i hodet, men lages av boksetomater, vann, grønnsakbuljong. Start med å steke en pakke smårettbacon og tre hakkede hvitløksfedd før du heller på vann, tomatboks og lar det koke litt. Smaksett med basilikum, salt og pepper. Før servering drysses masse finhakket persille over. Server med hardkokte egg i båter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå