Gå til innhold

Hjemmelaget tomatsuppe


Rannva

Anbefalte innlegg

Noen som har oppskrift?

Jeg har laget det en gang for noen år siden, men oppskriften er forsvunnet. Tror jeg brukte hermetiske tomater og fløte, blandt annet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

1ss smør smeltes

2ss hvetemel røres sammen med smøret

Ha oppi 1 L grønnsaksbuljong

Et par ss tomatpuré

1 dL fløte

Oregano

Hvitløk

Smak til med salt og pepper og rund av med 1 ts sukker

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kremet tomatsuppe

1 skivet løk

2 hakkede hvitløksfedd

3 stilker frisk basilikum

1 kvist frisk timian

1 laurbærblad

2 1/2 ss tomatpuré

1 kg modne tomater, delt i fire, kan evt bruke hermetiske tomater

en klype sukker

1 kopp hønsebuljong

1/3 kopp fløte

friske basilikumblader, finstrimlet

Fres løken myk i litt olje. Tilsett hvitløk, basilikum, timian, laurbærblad, tomatpuré og tomater. Smak til med sukker, salt og pepper. Hell over buljong og kok opp, la småkoke under lokk i ca 15 minutter. Fisk ut laurbærbladet. Kjør suppen jevn i foodprocessor og sil tilbake i kjelen, rør inn fløte og kok opp. Server med et dryss av strimlet basilikum.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har lagd tomatsuppe etter oppskrift fra tvprogrammet Mat. Du kan finne den på http://svt.se/mat/ om du ser i registeret for supper.

Men jeg tror den er ca slik:

Fres 10 hakkede tomater sammen med en liten løk / 2-3 sjalottløk

Tilsett 1 boks hakkede tomater, en hakket chili og 1-2 fedd hvitløk

ca 1 l hønsebuljong og timian

La dette koke 20 m

Sil suppen og smak til med salt, pepper og sukker

Denne er deilig!

Amarone

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ethereal

Jeg har min egen oppdiktede versjon, med hvitløk, bacon og kokte egg.

Husker ikke helt oppskriften i hodet, men lages av boksetomater, vann, grønnsakbuljong. Start med å steke en pakke smårettbacon og tre hakkede hvitløksfedd før du heller på vann, tomatboks og lar det koke litt. Smaksett med basilikum, salt og pepper.

Før servering drysses masse finhakket persille over. Server med hardkokte egg i båter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...