Gå til innhold

Hvor lang tid skal man koke fisk?


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Fra ABC matoppskrifter:

Trekking av fisken:

vannet som fisken skal trekke i kokes opp og det skal være bra saltet. Det beste er ofte å bruke sjøvann med en klype salt oppi. Mange foretrekker eddik, sitronsaft, laurbærblader, litt tang mm i vannet. Men husk at vannet skal være salt. Når det er kokt opp så legges fisken forsiktig nedi. Ikke alt på engang siden ett fiskemåltid skal strekke seg ut i tid. Fisken skal så trekke, men ikke koke. Hvis den koker går den fort i stykker. Når kjøttet løsner såvidt på bena er den ferdig. Husk og å koke hodet til de som ønsker det. Rogn og lever kokes ved siden av og serveres samtidig som tilbehør.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 år senere...

går fint å koke rogna i samme vann som fisken. Legg den i bakepapir. Legg rogna i litt før fisken, ca 10 min før.

Liker du rogna saltere bør du koke den på siden med ca 5 ss salt pr liter vann.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor mange i dag er i det hele tatt klar over at fisk kan ha rogn? :fnise:

Eller har kjøpt en fisk med hodet på selv, for ikke å snakke om fisket den?

Fisken skal trekke, ikke koke. Og den skal løsne fra beina. Du ser også at skillet mellom de ulike muskellagene blir tydeligere og kan trekkes fra hverandre. Fisken er ferdig når all gjennomsiktigheten er borte, og den har blitt ensfarget tett i fargen helt gjennom. Ytterligere koking reduserer bare konsistensen og smaksopplevelsen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...