Gjest the imp Skrevet 2. mars 2004 #1 Skrevet 2. mars 2004 Jeg trenger tips til annet tilbehør enn potet/ris/pasta til middag. Begynner å bli litt lei. Bare salat har også en tendens til å kunne bli litt kjedelig, så hva er alternativene?
Nilma Skrevet 2. mars 2004 #2 Skrevet 2. mars 2004 HUMMUS!! Det er både sunt og kjempegodt. Jeg pleier særlig å ha det som tilbehør til lammekoteletter og stekt kylling, men det kan også brukes som dip til grønnsaker o.l. Til to personer: 1 boks kikerter (eller tilsvarende dersom du koker selv) 1-2 fedd hvitløk 2 ss tahini (sesampasta, fås på helsekost og innvandrerbutikker) Saft av en 1/2-1 sitron Salt, pepper og evt. litt spisskummen Litt olje Dette kjøres til en mos i food-processor. Mengden smakstilsetninger jeg har oppgitt må sees som veiledende, du må nesten smake deg frem slike at du får en passe balanse mellom de ulike smakene. I det hele tatt synes jeg belgfrukter (bønner, linser) er veldig godt som alternativ til poteter o.l. Couscous, enten varm eller som salat, er jo også nydelig mat.
Gjest gjest1 Skrevet 2. mars 2004 #3 Skrevet 2. mars 2004 Til stekt kjøtt og kyling, syns vi det er godt med coscos salat. Lager coscosen etter anvisning på pakken. Når den er kokt blander vi i saft av 2-3 ss saft av sitron/lime/appelsin og noen ss olivenolje. 1 tomat i terninger litt agurk i terninger og masse hakket persille og litt hakket mynte eller koriander. Smaker til med salt og pepper. Hos oss er denne salaten særlig populær til stekt kylling
Arkana Skrevet 2. mars 2004 #4 Skrevet 2. mars 2004 Couscous, bulgur og polenta er godt. Couscous lager du enkelt ved å helle grynene i en bolle, ha i litt salt og olje/smør og dekke med kokende vann. Dekk med lokk og la stå 5 minutter før du løsner dem med en gaffel. Det er også veldig godt med f.eks. hakket rødløk, en boks kikerter, paprika, hvitløk og løk som du freser litt i en panne først osv. Bruk gjerne krydder i som gurkemeie for en fin gulfarge, paprikapulver, chilipulver eller hva du vil. Bruk gjerne kyllingbuljong eller annen buljong istedet for vann. Hakkede urter er også godt i. Bruk couscous kald i salat. Bulgur lages ved å koke opp bulgur og vann, trekke kjelen av platen og la den stå 20 minutter. Den kan også brukes kald i salat og ellers på samme måte som couscous. En kjempegod bulgursalat lager du med bulgur, fennikel i skiver som du har stekt på forhånd, hakket rød løk, kikerter og hakket agurk. Bland med en vinaigrette av sitronsaft, olivenolje, salt, pepper, sukker og hakket persille. Tomater, vårløk, persille, mynte og bulgur + vinaigrette er også godt. Polenta lager du ved å koke opp 1,5 liter vann med 1,5 ts salt og strø i 300 g polentagryn. Det la du koke ca 15 minutter, så kan du f.eks. blande i 2 dl crème fraîche, en neve revet parmesan og 2-3 ss smør. Smak til med salt og pepper. Bre utover et fat, dekk med plast og la stivne i kjøleskap ca 2 timer. Skjær i ønsket form og stek i panne 2 minutter på hver side. Du kan også få kjøpt ferdig polenta som du bare skjærer i skiver og steker.
Thomasine Skrevet 2. mars 2004 #5 Skrevet 2. mars 2004 Pitabrød til forskjellige gryteretter er nammm...... :-) Fajitas kan også brukes til så mangt... Baguetter/bagels o.l kan godt erstatte ris/poteter/pasta innimellom!!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå