Gjest Gjest_Erica Skrevet 28. oktober 2012 #1 Skrevet 28. oktober 2012 Jeg er på jakt etter en god oppskrift på boller. En oppskrift som gir myke og saftige boller. Noen som har en oppskrift å dele? Selv synes jeg at Kesam gjør seg godt i en bolledeig. Andre tips?
Gjest cool_water Skrevet 28. oktober 2012 #2 Skrevet 28. oktober 2012 Jeg er veldig fornøyd med denne oppskriften
AnonymBruker Skrevet 28. oktober 2012 #3 Skrevet 28. oktober 2012 Bollene på bildene til linken som cool_water la ut, såg helt fantastisk gode ut! Du kan også se om du finner en oppskrift der det skal være hjortesalt i deigen, eller bare bytte ut (litt) av saltet i en oppskrift med hjortesalt. Da blir de skikkelig luftige! Og husk at deigen skal være litt klissete. Jo klissete den er mens du likevel klarer å jobbe med den og bake ut boller, jo luftigere blir den som regel. For mye mel gjør bollene harde og massive. Anonym poster: ceb42c641e92ab49544eb15fb3a68af4
kaprifolen Skrevet 29. oktober 2012 #4 Skrevet 29. oktober 2012 Egg i deigen er godt! og blir lett å jobbe med! 1
Gjest Gjest_Erica Skrevet 29. oktober 2012 #5 Skrevet 29. oktober 2012 Takk for gode tips! Jeg plukker litt her og plukker litt der og ender opp med min egen deig. Gleder meg. Dette skal prøves ut til uken eller til helgen...
123sport Skrevet 29. oktober 2012 #6 Skrevet 29. oktober 2012 http://www.greteroede.no/43065719.o2.html disse bollene er helt ville!! mye bedre i virkeligheten enn de ser ut som på bildene. sinnsykt saftige og gode:)
AnonymBruker Skrevet 29. oktober 2012 #7 Skrevet 29. oktober 2012 Boller må pensles med egg! Da blir de fine, blanke og saftige og ikke tørre og stygge som på de oppskriftene det er linket til. Anonym poster: 4955ea32cdc754d16332b2c4b4c4600a
skruf Skrevet 29. oktober 2012 #8 Skrevet 29. oktober 2012 (endret) Min oppskrift er ca sånn (blir alltid skikkelige saftige og gode!) 50g meierismør 5dl melk (jeg bruker laktosefri pga intoleranse) 1pk rød fersk gjær Hvetemel (har ikke akkurat mål, men nok til at deigen blir smidig) 3ss sukker 1/2ts salt 1ts kardemomme Rør det tørre sammen (hold an litt på melet og rør i litt etterhvert), smelt smør og ta i melk. Varm opp til fingervarme og rør ut gjær. Tøm væsken i det tørre, og etterfyll med hvetemel til deigen er litt seig og smidig. Hev på en lun plass i bollen under et kjøkkenhåndkle til deigen er ca dobbel størrelse (ca 30min). Rull ut bollene og sett de på plate med bakepapir, etterhev på en lun plass i ca 20min. Pensle med et sammenvispet egg, og stek midt i ovnen på 200g til de er gyldne (ca 15min) (jeg baker ikke til hverdags, så når jeg baker så gidder jeg ikke bruke lettsmør og slankeboller....) Endret 29. oktober 2012 av maya76
Gjest gjest17 Skrevet 30. oktober 2012 #9 Skrevet 30. oktober 2012 Jeg er veldig fornøyd med denne oppskriften Signerer denne! Den er kjempegod :-)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå