Gå til innhold

Hjortestek - temperatur


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg har et stykke benfri hjortestek på drøye 400 gram. Det står på pakningen at den kun må spises med en kjernetemperatur på minst 80 grader, mens jeg leser på nettet at de fleste anbefaler 60-70 grader. Jeg bor i utlandet, herav anvisningen på pakningen.

Jeg har aldri laget stek før, men skjønner at jeg bør brune den i pannen før jeg setter den i ovnen. Kan noen hjelpe meg med riktig ovnstemperatur og ca. steke- og hviletid?

Jeg tenkte å lage sellerirotpure og blåbærsaus til, men har også et stort blomkålhode vi snart må spise opp. Noen ideer som passer til alt dette?

Mange takk for hjelpen!

Anonym poster: e756efbd42e3aef995bcb37fcf16f4bb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Synes selv 80 grader høres mye ut. Da blir den nok grå inni pga den fortsetter å steke etter at du tar den ut av ovnen. Pleier ta steken ut av ovnen ved ca 65-70 grader. Dette er norsk hjortekjøtt. Steker på rundt 160 grader og lar den hvile i 20 min.

Kanskje man er redde for noen bakterier eller noe i kjøttet i landet du bor i, siden de anbefaler så høy kjernetemperatur?

Av blomkålen ville jeg laget suppe en annen dag :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...