Fakse Skrevet 29. februar 2004 #1 Skrevet 29. februar 2004 Noen forslag til noe godt å lage med butterdeig? Jeg har en pakke som snart har ligget for lenge i fryseren...
Midnattsol Skrevet 29. februar 2004 #2 Skrevet 29. februar 2004 Pai! Form ut deigen og ha i f.eks skinke, brokkoli, champignion,løk (eller hva du enn vil ha i paien), eggeblanding og ost på toppen.
Fakse Skrevet 29. februar 2004 Forfatter #3 Skrevet 29. februar 2004 Kanskje et teit spørsmål, men jeg har aldri brukt butterdeig til pai.. Hvordan får man fasongen til å passe med forma? Kna sammen og kjevle ut eller?
Midnattsol Skrevet 29. februar 2004 #4 Skrevet 29. februar 2004 Har du paiform? Kjevle deigen og form den i paiforma. Husk, man skal jobbe minst mulig med butterdeig så den ikke krymper under stekinga og blir stygg. Få deigen litt over kanten og skjær pent til med kniv langs kanten etterpå. Når du har kjevla ut deigen og lagt den i forma, prikk bunnen lett med en gaffel. Da kommer det luft innimellom og paiskallet sprekker ikke. La dette hvile ca 15 minutter i kjøleskapet før stekinga. Stek skallet før du fyller det. Uten for-steking kan skallet bli blaut og ekkelt.
Lilly16 Skrevet 1. mars 2004 #5 Skrevet 1. mars 2004 Her er et par tips: http://www.bunnpris.no/kyllingfilet.pdf http://www.oa.no/mat__vin_spalte/article807890.ece
Arkana Skrevet 1. mars 2004 #6 Skrevet 1. mars 2004 Istedet for å bruke butterdeig til paibunn, kan du nøye deg med å bruke den til lokk. Hell en god gryterett eller annet i en ildfast form, kjevle ut butterdeigen (du kan legge to litt over hverandre og kjevle dem sammen) og legg over formen. Lag et lite luftehull og stek den gyllen i ovnen, 175 grader ca 20 minutter. Du kan lage små butterdeigskaker ved å kjevle ut deigen og stikke ut rundinger med glass. Legg fyll på halvparten (kremost blandet med smuldret fetaost, hakket persille, to hardkokte hakkede egg er godt) på halvparten og legg den andre halvparten oppå. Klem sammen i kantene og pensle med egg. Stek ved 200 grader i ca 15 minutter. Du kan bruke den til å bake inn f.eks. biff. Kjevle den ut og legg på en stekt biff, legg på noen godsaker som soltørkede tomater, litt ost e.l. hvis du ønsker, pakk sammen og stek som over. Eller hva med kylling eller laks? Så har du selvsagt den berømte napoleonskaken. Da kjevler du ut flakene til dobbel størrelse, prikker dem med gaffel og del i 3-4 like deler. Stek ved 225 grader i 15 minutter og avkjøl på rist. Bland vaniljekrem/romkrem med 3 dl vispet kremfløte og 8 plater gelatin løst i 1/2 dl vann. Når den har stivnet legger du sammen to og to butterdeigflak med krem mellom. Så smører du glasur på toppen.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå