AnonymBruker Skrevet 21. oktober 2012 #1 Skrevet 21. oktober 2012 Jeg blir gal!!! Det er lenge siden jeg kokte spagetti sist, men skulle gjøre det nå i kveld, og... Spagettien ble ekstremt seig og smakte bare pulver omtrent. Jeg tenkte en stund på at den kanskje var litt overkokt, men den sto så lenge som den skulle, og den ble liksom seig FØR den ble skikkelig kokt inni, om noen skjønner. Herregud, er det mulig å ikke kunne koke spagetti.. Blæ!! Det blir nudler fra nå av! Anonym poster: 6e99c8675be48582747479e8e6d0eea2
belle_ Skrevet 21. oktober 2012 #2 Skrevet 21. oktober 2012 Hvordan er det mulig? Jeg har aldri sett på koketiden på spagetthien men den blir alltid like bra. Jeg bare sjekker med gjevne mellomrom hvordan det ligger an.
Rubies_ Skrevet 21. oktober 2012 #3 Skrevet 21. oktober 2012 Du hadde vel ikke oppi spaghettien før vannet var kokt, eller? 1
zanna Skrevet 21. oktober 2012 #4 Skrevet 21. oktober 2012 Koker du på høy nok varme da, og hvor mange typer har du prøvd? Det kan være stor forskjell i kvaliteten på pasta. Jeg setter alltid platen på fullt fram til det koker, og så skrur jeg den ned et par hakk når jeg legger pastaen oppi. 2
AnonymBruker Skrevet 21. oktober 2012 #5 Skrevet 21. oktober 2012 Jeg lar pastaen ligge i vannet.. Altså jeg legger den i vannet, og SÅ slår jeg på platen.. Kan det være dette jeg gjør feil...? Anonym poster: 0faadc68e8664275e88bc476bc2ea582
Tøffeldyret Skrevet 21. oktober 2012 #6 Skrevet 21. oktober 2012 (endret) Jeg lar pastaen ligge i vannet.. Altså jeg legger den i vannet, og SÅ slår jeg på platen.. Kan det være dette jeg gjør feil...? Anonym poster: 0faadc68e8664275e88bc476bc2ea582 Ja, det er feil. Vannet skal koke før du legger pastaen oppi Endret 21. oktober 2012 av Tøffeldyret 9
Gjest grapefrukt Skrevet 21. oktober 2012 #7 Skrevet 21. oktober 2012 Der er feilen. Du skal koke vannet opp, og når det koker skal du ha i pastaen, deretter sette temperaturen ned litt, men det skal fortsatt småboble. 2
TheSgirl Skrevet 21. oktober 2012 #8 Skrevet 21. oktober 2012 Kok opp vannet først,så ha i pastaen og skru ned platen ett par hakk etterpå,men pass på så det fortsatt bobler litt. Ha gjerne litt olje i vannet,så klebrer de seg ikke sammen. Sjekk pastaen innimellom. Vanligvis vil det ta ca.10min å koke den,men avhengig av hvilke type. Ta opp en etter noen minutter å smak etter om du synes den er nok kokt eller ikke,så skal du se du får fiksa deg spaghetti på no time
AnonymBruker Skrevet 21. oktober 2012 #9 Skrevet 21. oktober 2012 ja, det kan være det du gjør feil. kok opp vann, ha i salt, ha i pasta. det skal være minst dobbelt så mye vann som pasta. vannet skal koke skikkelig hele tiden, og min mening er at tiden som står på pakkene ofte er ett eller to min for mye. good luck! Anonym poster: ccca39461f0d19d4cfa8b5795728e82e
Tøffeldyret Skrevet 21. oktober 2012 #10 Skrevet 21. oktober 2012 Jeg tar av og til bittelitt buljong i vannet også, for å få bedre smak. Men da må man huske å ikke salte vannet, for buljongen inneholder nok salt. 1
Rubies_ Skrevet 21. oktober 2012 #11 Skrevet 21. oktober 2012 Jeg lar pastaen ligge i vannet.. Altså jeg legger den i vannet, og SÅ slår jeg på platen.. Kan det være dette jeg gjør feil...? Anonym poster: 0faadc68e8664275e88bc476bc2ea582 JA! Æsj.
Gjest gjest17 Skrevet 22. oktober 2012 #12 Skrevet 22. oktober 2012 Kok opp vannet før du har pastaen i. Bruk litt salt og dropp eventuell olje. :-) 1
Gjest Snoken- Skrevet 22. oktober 2012 #13 Skrevet 22. oktober 2012 (endret) Haha det må jo fosskoke først, så legger du spaghettien i vannet mens det fosskoker. Husk å ha litt salt oppi, smak på spaghettien etter en tid, se om det må stå lengre eller ikke. Endret 22. oktober 2012 av Snoken-
Chord Skrevet 22. oktober 2012 #14 Skrevet 22. oktober 2012 Jeg tar av og til bittelitt buljong i vannet også, for å få bedre smak. Men da må man huske å ikke salte vannet, for buljongen inneholder nok salt. Bruker jeg også å gjøre Veksler litt mellom forskjellige smaker (kylling, kjøtt, hønsebuljong osv), og nå har jeg gjort det så lenge at spagetti UTEN buljong nesten blir kjedelig 1
Gjest Eurodice Skrevet 22. oktober 2012 #15 Skrevet 22. oktober 2012 Jeg lar pastaen ligge i vannet.. Altså jeg legger den i vannet, og SÅ slår jeg på platen.. Kan det være dette jeg gjør feil...? Anonym poster: 0faadc68e8664275e88bc476bc2ea582 Fremgangsmåten ved tillagning står oppgitt på pakningen. Du får ta deg bryet med å lese. 2
Vendie Skrevet 22. oktober 2012 #16 Skrevet 22. oktober 2012 Så, har du skjønt det nå? Du må koke opp vannet FØR du har i spaghettien! 3
AnonymBruker Skrevet 22. oktober 2012 #17 Skrevet 22. oktober 2012 Eventuelt kan du koke spaghettien i øl. Det gir en mer interessant smak på spaghettien. Anonym poster: e7d80ee0bf0d1faec22781fb29e89bbe
Lutetium 71 Skrevet 22. oktober 2012 #18 Skrevet 22. oktober 2012 Eventuelt kan du koke spaghettien i øl. Det gir en mer interessant smak på spaghettien. Anonym poster: e7d80ee0bf0d1faec22781fb29e89bbe DEN vrien likte jeg. Men blir det godt? Jeg er godt vant med øl, sånn i drikkelig form.
zanna Skrevet 22. oktober 2012 #19 Skrevet 22. oktober 2012 Jeg pleier også å ta litt gurkemeie oppi vannet, da ser pastaen så mye finere ut:)
AnonymBruker Skrevet 22. oktober 2012 #20 Skrevet 22. oktober 2012 Nei, nei, nei. Er det ingen som kan koke spaghetti her, eller? Du koker opp masse vann i en stor gryte. Når vannet KOKER, TAR MAN I SALT. Ikke før. Og ikke olje. Så tar du oppi spaghetti, og rører med en tresleiv slik at de ligger fordelt i vannet. Etter ca. 1 minutt kan du skru varmen litt ned. Etter 7-8 minutter tar du opp en spaghetti og smaker på den, eller du hiver den på veggen for å se om den fester seg (f.eks. på kjøleskapet). Når den er slik du vil ha den (og det vil si al dente, ikke bløt og vemmelig), lar du den renne av seg i et dørslag mens du smelter litt smør/har litt god olivenolje i kjelen. Ha så oppi den avrente spaghettien og rør rundt slik at fettet fordeler seg. ADVARSEL: Hvis du skal blande saus og spaghetti før servering, TAR DU IKKE SMØR/OLJE PÅ SPAGHETTIEN. Ferdig. Anonym poster: f3dad6568a7459e99efacadc5ce1a841 5
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå