Gå til innhold

Hvordan ser man om løk er uspiselig?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvordan kan man se på utsiden om løken (rød og "vanlig") er for gammel til å spises?

Jeg lurer også på det sammt mht sitron..

Anonym poster: 2ce2f9041f389bc9659a1bcfa582540d

Skrevet

Når den begynner å bli myk er den ikke god lenger. Sitronen krymper, har den bare krympet litt er den grei men etterhvert blir den bitter!

  • Liker 1
Skrevet

Ok. Tusen takk for svar.

Hilsen fra TS. :laugh:

Anonym poster: 2ce2f9041f389bc9659a1bcfa582540d

Gjest gjest17
Skrevet

Det ser du ganske kjapt om du skjærer i den også. Som sagt skal den være fast som Evitas sier. Ofte er det også bare de ytterste lagene som trenger å vrakes, resten kan brukes :-)

  • Liker 1
Gjest navnelapp
Skrevet

Eg brukte ein sitron i dag som var mørk gul og ganske mjuk, men sitronsafta var frisk og fin, og smakte veldig godt. Både sitron og løk rotnar og mugnar, og då vert dei først heilt blaute, slik at du omtrent kan trykke fingeren igjennom skalet, og så ser du muggen. Er dei faste og ikkje mugne kan du heilt trygt spise dei. Løk vert jo oppbevart opptil eit år, akkurat som poteter og gulrøtter.

Skrevet

Når den har pels. Eller hvis det drypper brunt vann av den.

Skrevet

Mine løk begynner å spire, og "innmaten" krymper. Men jeg bruker dem alikevel :P

Anonym poster: 5817ffdac382ef8f7bac648e6987456e

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...