Lærerinna Skrevet 16. oktober 2012 #1 Skrevet 16. oktober 2012 Har begynt å fyse på salami, og minns jeg har lest her et sted at det finnes en salami som er "gravidvennlig". Er det noen som husker hva den heter og hvem som er produsent?
AnonymBruker Skrevet 16. oktober 2012 #2 Skrevet 16. oktober 2012 Frys salamien før du bruker den, da kan du spise hvem du vil av dem. Det gjør jeg. Anonym poster: b18824c87a23edb493e56fdc008eb6d8
Kissin Skrevet 16. oktober 2012 #3 Skrevet 16. oktober 2012 Frys salamien før du bruker den, da kan du spise hvem du vil av dem. Det gjør jeg. Anonym poster: b18824c87a23edb493e56fdc008eb6d8 I følge matportalen så holder det ikke å fryse, det må varmebehandles... http://www.matportalen.no/rad_til_spesielle_grupper/tema/gravide/kan_gravide_spise_spekemat_dersom_man_fryser_ned_kjottet_forst http://www.matportalen.no/rad_til_spesielle_grupper/tema/gravide/kan_gravide_spise_parma-_og_serranoskinke_og_annen_spekemat 2
Lærerinna Skrevet 16. oktober 2012 Forfatter #4 Skrevet 16. oktober 2012 Hmmm... Det hjalp ikke så mye. Ingen som vet hvilken salami jeg mener?
AnonymBruker Skrevet 16. oktober 2012 #6 Skrevet 16. oktober 2012 Ifølge google er det noe som heter Kokt Salami fra Grilstad. Den du mener kanskje? Selv løste jeg salami-cravings ved varmebehandling: ostesmørbrød med salami var en sikker vinner! Anonym poster: 6d306507ad5226a48184d568f35e006c 1
Athene Skrevet 17. oktober 2012 #8 Skrevet 17. oktober 2012 Frys salamien før du bruker den, da kan du spise hvem du vil av dem. Det gjør jeg. Anonym poster: b18824c87a23edb493e56fdc008eb6d8 Du bør sette deg litt bedre inn i offisielle kostholdsråd før du gir den type råd, spesielt når du er gravid selv. Frysing dreper ikke listeria. Toxo drepes dersom maten fryses i minst 72 timer. Gilde fryser spekematen, så denne er i utgangspunktet toxofri. Listeria dør ved varmebehandling. Mener det er minst 100 grader over et visst tidsrom. Så det å hive spekemat på ostesmørbrød og såvidt varme det litt slik mange gjør er ikke bra nok. 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå