AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2012 #1 Del Skrevet 14. oktober 2012 Jeg har endel ferdig fårikål i fryseren, og tenkte å tine opp til middag i morgen. Men det er nesten bare kjøtt, nesten ikke kål. Jeg har kjøpt ekstra kål, og lurer litt på hvor lenge jeg bør koke den for å få den til å bli "fårikål"-kål? Vanligvis koker jeg jo kålen sammen med kjøttet, i timesvis. Anonym poster: de9f2f56f311c7ba4263bac3ea34d110 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gelica Skrevet 15. oktober 2012 #2 Del Skrevet 15. oktober 2012 Når jeg lager fårikål gjør jeg ikke helt som oppskriften tilsier for jeg synes kålen blir så grautete når den koker i flere timer. Jeg koker kjøtt og hel pepper i 3-4 timer også legger jeg kål øverst de siste 30-40 minuttene. Blir kjempegodt og man får litt tyggemotstand :-) Derfor kan du sikkert koke kålen i egen kjele i 30-40 min også blande med oppvarmet fårikål. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. oktober 2012 #3 Del Skrevet 15. oktober 2012 Takk, Gelica! Da prøver jeg dette i dag Anonym poster: de9f2f56f311c7ba4263bac3ea34d110 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. oktober 2012 #4 Del Skrevet 15. oktober 2012 Når jeg lager fårikål gjør jeg ikke helt som oppskriften tilsier for jeg synes kålen blir så grautete når den koker i flere timer. Jeg koker kjøtt og hel pepper i 3-4 timer også legger jeg kål øverst de siste 30-40 minuttene. Blir kjempegodt og man får litt tyggemotstand :-) Derfor kan du sikkert koke kålen i egen kjele i 30-40 min også blande med oppvarmet fårikål. Det ble helt perfekt Takk igjen! Anonym poster: de9f2f56f311c7ba4263bac3ea34d110 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gelica Skrevet 19. oktober 2012 #5 Del Skrevet 19. oktober 2012 Så flott :-) Bare hyggelig! Jeg pleier som sagt å gjøre dette hver gang jeg lager fårikål og har fått mye skryt av den siden kålen ikke blir så grautete :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. juli 2013 #6 Del Skrevet 3. juli 2013 Så flott :-) Bare hyggelig! Jeg pleier som sagt å gjøre dette hver gang jeg lager fårikål og har fått mye skryt av den siden kålen ikke blir så grautete :-) Hvorfor ikke putte den tinede fårikålen i en gryte, ha på litt vann og koke en halvtime dammen med den nye kålen? Så får du smak på den!Anonymous poster hash: ed561...ff5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 3. juli 2013 #7 Del Skrevet 3. juli 2013 Så flott :-) Bare hyggelig! Jeg pleier som sagt å gjøre dette hver gang jeg lager fårikål og har fått mye skryt av den siden kålen ikke blir så grautete :-) Jeg liker når kålen har kokt, så svak varme, så lenge at den er blitt brun. For meg er det ikke noe annet som duger, og blir jeg servert får-i-kål med kål som fremdeles er grønn, så blir jeg kjempeskuffet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. juli 2013 #8 Del Skrevet 3. juli 2013 Jeg liker når kålen har kokt, så svak varme, så lenge at den er blitt brun. For meg er det ikke noe annet som duger, og blir jeg servert får-i-kål med kål som fremdeles er grønn, så blir jeg kjempeskuffet. Må si meg enig i dette. Her har vi kålen oppi gryta sammen med kjøttet å lar det småkoke 3 timer. Perfekt. Grønn kål i fårikålen som attpåtil er hard, er ikke helt det jeg liker med fårikål. Blir ikke grautete som noen nevner hvis man lar være å røre i gryta mens det koker.Anonymous poster hash: ed561...ff5 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Minya Skrevet 3. juli 2013 #9 Del Skrevet 3. juli 2013 Jeg har aldri fått grautete kål, hos meg blir den gulaktig i fargen, men beholder mye tyggemotstand. Jeg legger kål og kjøtt lagvis på vanlig måte med kjøtt i bunnen av gryta med fettsiden ned. Har i omtrent en neve salt mellom lagene og fyller vann til like over det øverste laget. Så setter jeg på plata på 3 (av 6) og lar det stå i tre timers tid. Skrur ned plata til 2 eller 1 om det putrer for mye i gryta. Kjøttet blir så mørt at det ramler av beina og kålen beholder noe av krønsjen sin. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå