Gå til innhold

"Søkk" i kaken


Anbefalte innlegg

Skrevet

Når jeg lager kake i rundform hender det noen få ganger at kaken synker litt på midten, men jeg skjønner ikke hvorfor...?

I går laget jeg en gulrotkake, den este veldig på midten og så datt den liksom sammen. Den ligner litt på et krater. Ikke så gøy når den er til kollegaene på jobben (har kake hver fredag).

Jeg tror ikke jeg gjorde noe annerledes, kan det være ovnen?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kaker lagd av eggedosis tålerr ikke tramping foran ovnen da faller de sammen på midten.

For å hindre at en kake faller sammen etterden er kommet ut av ovnen hvelv den oppned med formen, på rist og la den avkjøle seg.

Ellers sier et gammelt kjerringråd at kaker og brød blir finest hvis de er stekt mens det flør.

Skrevet

Dæven der har vi det. Jeg har en tendens til å smelle igjen døra til ovnen.. :ler:

Takk for tips!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...