LunaLi Skrevet 12. oktober 2012 #1 Skrevet 12. oktober 2012 Så... jeg har en rett jeg alltid har likt å lage. Innpakket laks i folie sammen med poteter og grønnsaker... MEN... så begynte det å skje at når fisken er ferdig så er det kommet ut masse hvit... ja gugge.... geleaktig nesten. Er dette vann som de har sprøytet inn i fisken? Synes og ha hørt noe om dette... Og isåfall... noen som vet om ett merke som selger laks som ikke holder på med dette? Det ser så uapetittelig ut når det ligger masse gugge rundt i maten...
KatteLatte Skrevet 12. oktober 2012 #2 Skrevet 12. oktober 2012 Jeg har alltid trodd det var fiskefett? 1
Gjest navnelapp Skrevet 12. oktober 2012 #3 Skrevet 12. oktober 2012 Hahaha, er det mulig? Dette er proteinstoffa, også kalt eggekvitestoffa, som koagulerer når varmen passerer 38 grader. Å finne laks der det ikkje kjem ut proteinstoff er heilt umogleg, med mindre det er røykt laks som skal spisast kald. All fisk vil skille ut litt slikt protein, på same måte som kjøtt skiller ut litt blodvæske. Har du steikt ein biff? Då ser du at det piplar ut litt lyst blod når den er ferdig. Same, same. Det er berre eit teikn på at maten er ferdig. 5
Athene Skrevet 12. oktober 2012 #4 Skrevet 12. oktober 2012 Riktig det som er skrevet over, med ett unntak. Når dette skjer er laksen overstekt og tørr, så da må du nedjustere steketiden noe.
Gjest navnelapp Skrevet 12. oktober 2012 #5 Skrevet 12. oktober 2012 Riktig det som er skrevet over, med ett unntak. Når dette skjer er laksen overstekt og tørr, så da må du nedjustere steketiden noe. Njei, det skjer som sagt rundt 38 grader. Men det er eit teikn på at laksen er ferdig, varmen held fram med å spreie seg i fisken slik at den vert passe rosa. Men kjem det mykje ut er den oversteikt, ja. 1
Athene Skrevet 12. oktober 2012 #6 Skrevet 12. oktober 2012 Njei, det skjer som sagt rundt 38 grader. Men det er eit teikn på at laksen er ferdig, varmen held fram med å spreie seg i fisken slik at den vert passe rosa. Men kjem det mykje ut er den oversteikt, ja. Ok, da er vi ganske enige. Også er det jo ulike meninger om hva ferdig laks er. Jeg mener den fortsatt skal ha ett hint av rød/rosa i kjernen. Men kommer det mye er laksen tørr, alt for mange steker laks for lenge. 3
AnonymBruker Skrevet 12. oktober 2012 #7 Skrevet 12. oktober 2012 Det samme hender hver gang jeg ovnsbaker torsk! Anonym poster: 7f37a122d868e875dca9417878ff6733
Rubies_ Skrevet 12. oktober 2012 #8 Skrevet 12. oktober 2012 Det er helt naturlig. Det skjer med kjøtt også. For eksempel koteletter som man ovnssteker.
AnonymBruker Skrevet 13. oktober 2012 #9 Skrevet 13. oktober 2012 Det stemmer ikke at villlaks under steking avgir hvit "gugge", men opprettslaks kan gjøre det hvis den er tilsatt vann og salter. Det samme kan kjøtt hvis kjøttet er tilsatt vann og salter for å øke vekta og fortjenesten til produsenten. Anonym poster: 0539d741c4e80eed349eb036cd9899cf
Niennas Skrevet 13. oktober 2012 #10 Skrevet 13. oktober 2012 Tråden er ryddet for personhets. Niennas, mod. 1
Gjest navnelapp Skrevet 13. oktober 2012 #11 Skrevet 13. oktober 2012 Det stemmer ikke at villlaks under steking avgir hvit "gugge", men opprettslaks kan gjøre det hvis den er tilsatt vann og salter. Det samme kan kjøtt hvis kjøttet er tilsatt vann og salter for å øke vekta og fortjenesten til produsenten. Anonym poster: 0539d741c4e80eed349eb036cd9899cf Det er ikkje salt og vatn som kjem ut, det er proteinar. Du vil sjå dette på villfisk og. Når du kokar fisk er det desse stoffa som gjer kokevatnet seigt og uklart. Ein måte å unngå det på når ein steiker fisk er å steike den raskt på relativt høg varme. Då vil steikeskorpa hindre at proteinane "tyt" ut. Proteinane kjem tydelegare ut når fisken vert tilberedt sakte, som t.d. ved foliebaking. 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå