Me* Skrevet 10. oktober 2012 #1 Del Skrevet 10. oktober 2012 Som overskriften sier.. Noen som har noen gode oppskrifter?? Må være glutenfritt.. Blir forsåvidt første gang jeg tenkte og prøve meg på julebakst.. Så gode oppskrifter og tips mottas med stor glede:) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest alven Skrevet 10. oktober 2012 #2 Del Skrevet 10. oktober 2012 Kan du bruke spelt? Jeg bruker bare speltmel i stedet for vanlig mel Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Me* Skrevet 10. oktober 2012 Forfatter #3 Del Skrevet 10. oktober 2012 Kan nok ikke bruke spelt mel nei..:/ Hmmm... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest alven Skrevet 10. oktober 2012 #4 Del Skrevet 10. oktober 2012 okay, men da kan du bruke det andre glutenfrie melet som finnes i handelen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ninuska_ Skrevet 10. oktober 2012 #5 Del Skrevet 10. oktober 2012 (endret) Spelt er jo ikke glutenfritt. Det er ofte veldig annerledes å bake med glutenfritt mel og vanlig mel - så jeg henger meg på her og venter på noen gode oppskrifter Jeg har tittet litt på nettet, men jeg håper at noen har tips å dele! Endret 10. oktober 2012 av ninuska_ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest alven Skrevet 10. oktober 2012 #6 Del Skrevet 10. oktober 2012 Noen kan ikke spise speltmel når de skal ha glutenfritt, mens andre kan, jeg er en av de som kan spise spelt men ikke hvetemel. Det var derfor jeg spurte. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruskemor Skrevet 10. oktober 2012 #7 Del Skrevet 10. oktober 2012 Jeg har tidligere kjøpt en bok som har oppskrifter på masse glutenfrie bakverk. Tror jeg ville tatt en tur innom Norli eller noe å se om de har noen gode bøker lykke til med bakingen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Rosemor Skrevet 10. oktober 2012 #8 Del Skrevet 10. oktober 2012 Noen kan ikke spise speltmel når de skal ha glutenfritt, mens andre kan, jeg er en av de som kan spise spelt men ikke hvetemel. Det var derfor jeg spurte. Spelt er ikke glutenfritt, så hvis du tåler spelt, er du ikke glutenintolerant/glutenallergisk. Noen hveteintolerante tåler derimot spelt. Jeg anbefaler å finne oppskrifter i boken "glutenfri mat, godt og sunt", jeg har funnet oppskrift på mange gode julekaker i den. Jeg har sett at de har den på de fleste biblioteker jeg har vært innom. (Den skal komme ut i nytt opplag, og er ikke i salg pr i dag så vidt jeg vet) 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thomasine Skrevet 10. oktober 2012 #9 Del Skrevet 10. oktober 2012 Har ikke oppskrifter til deg, men et annet tips. Jeg har skolekjøkken og min "gluten"-elev bakte i dag eplekake med dette melet. http://www.allergikost.no/glutenfritt/melbrod-og-kakeblandinger/jyttemel-orginal Han var ikke veldig positiv og sa at noen andre kunne få hans kakedel - det endte med at han tok med kaka hjem - dvs det lille som var igjen... Han sa han aldri, ei heller mor hans, hadde laget en så god kake. Flott mel, som virket som vanlig hvetemel! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
CathFoto Skrevet 10. oktober 2012 #10 Del Skrevet 10. oktober 2012 Jeg pleier å sjekke lavkarbobakst da de fleste av de bruker kokos og/eller mandelmel. Noe er godt, og noe er ikke like vellykket. Liker godt ingridsblogg.no, muffinsene er kjempegode. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Rosemor Skrevet 10. oktober 2012 #11 Del Skrevet 10. oktober 2012 Har ikke oppskrifter til deg, men et annet tips. Jeg har skolekjøkken og min "gluten"-elev bakte i dag eplekake med dette melet. http://www.allergiko...yttemel-orginal Han var ikke veldig positiv og sa at noen andre kunne få hans kakedel - det endte med at han tok med kaka hjem - dvs det lille som var igjen... Han sa han aldri, ei heller mor hans, hadde laget en så god kake. Flott mel, som virket som vanlig hvetemel! Et veldig godt tips! Jeg bruker også mye Jyttemel, men det er viktig å være oppmerksom på at enkelte kan reagere på bokhvetesmaken, som kan være ganske markant på bakst med dette melet. Det er også viktig å merke seg at når man bytter ut hvetemelet med jyttemel, skal man kun bruke 2/3 av melmengden. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå