Alina X Skrevet 5. oktober 2012 #1 Del Skrevet 5. oktober 2012 Hei. Kan vi ikke dele typiske julegodtoppskrifter her i denne tråden? Alt som kan spises eller drikkes:) Jeg får vel begynne da: Mokkalikør 3dl vann 3dl kremfløte 2ss kaffepulver 2ss kakao 3 eggeplommer 5ss sukker 2 dl 60 prosent sprit Kok opp vann,fløte,kaffe og kakao.Visp sammen eggeplommer og sukker.Spe den varmen væsken i eggedosisen under kraftig omrøring.Hell alt tilbake i kjelen og kok forsiktig under omrøring til likøren tykner.Avkjøl og bland i spriten.Helles på flasker,oppbevares kaldt og kan brukes i flere mnd. Appelsincurd 4ss revet appelsinskall 10 store eggeplommer 300 g sukker 120g usaltet smør 200 g ferskpresset appelsinjuice 1klype salt 4ss revet appelsinskall 10 store eggeplommer 300 g sukker 120g usaltet smør 200 g ferskpresset appelsinjuice 1klype salt Hell eggeplommene,smelta smør og sukker i en kjele(ikke sett på enda)Rør godt om.hell i appesinjuicen og sett komfyr på 3.Rør HELE tiden,ellers får man stekt egg.Sett varmen på 4 etter 5min,rør hele tiden slik at massen tykner.Etter ca 10-12min er den passe tykk.Hell gjennom sil i en bolle,og tilsett revet appelsinskall.bland om sett i glass og la stå til det skal gis bort.Ha kaldt. Karamelliserte macademia nøtter. 500g nøtter 250g sukker 80 ml vann 1 ss vaniljesukker Hell alt oppi på sterk vame.Rør ofte.Sukkeret smelter og vannet fordampe.Etterhvert blir sukkeret brunt,gjør slik at alle nøttene blir dekker.Hell på t bakepapir og separer nøttene kjapt med to gafler slik at de ikke blir liggende som brune nøtteklubber. Vaniljefudge 675g sukker 5dl kremfløte 50 g smør 50g hvit sjokolade 1 ts fys sirup 1 vaniljestang Dekk en form med bakepapir.Bland sukker og fløte i en kasserolle,dette skal varmes opp slik at sukkeret blir flytende.Del vaniljestand to og skrap ut frøene,ha oppi kasserollen.Når alt er flytende tilsett smør og sirup.Kok til det blir tykt og brunt og ser ut som honning.Rør hele tiden.Kok en stund ca 20min til røren er tykk og fin.Hell den i en bolle og pisk den i 15 min,la hvile i 7min og hell i den hvite sjokoladen i biter.Mix inn sjokoladen og hell blandingen i formen.Sett i kjøleskapet et par timer.ta bakepapiret og massen ut og legg den på bordet.skjær opp firkanter. Biscotti 100 g smør 2dl sukker 1ts bakepulver 0,5 ts salt skallet fra en sitron 4dl mel 1 egg 25g valnøtter varm sjokoladedipp(100 g sjokolade og 4ss kremfløte) Forvarm ovn til til 175g.Kna ingredisene sammen med hendene,bruk våte fingre og form deigen til et rektangel ca 10 ganger 30cm.Stek i ca 35min midt i ovnen.skjær i tynne skiver og legg flatt ned på stekebrettet,stek i 15min(må gjøres i flere omganger hvis det ikke er plass til alle kjeksene.la biscottiene kjøles litt og dypp den i varm sjokolade,la tørke og pynt hvis man gidder med mandel. Karamell 1ts vaniljesukker 1,5dl sukker 1,5 dl kremfløte 1,5ss sirup 11 ss smør. Brun smør og sukker og ha i resten ing.Kok i 15-20min under omrøring.ta vanntesten:drypp litt karamellmasse oppi et glass kaldt vann,stivner den er karamellene ferdige.ha massen i en sprøyteform og sprøyt oppi små konfektformer,dypp gjerne i div smaker ex: smeltet sjokolade,melis blanda med vann(sånn hvit masse),honning osv.ha det i kjøleskapet til det har stivnet. Håper alle kan bidra med forskjellige oppskrifter, både det som kan spises og det som kan drikkes:-) 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Floranda Skrevet 12. oktober 2012 #2 Del Skrevet 12. oktober 2012 Oreokonfekt 1 pakke oreo kjeks ca 1/2 pakke philidelphia ost sjokoladetrekk Knus en pakke oreokjeks i en pose med kjevle. Ha smulene i en bolle og bland inn passe med naturell ost. Sett blandingen kaldt en stund før du triller ut små kuler som du ruller i smeltet sjokolade. Oppbevares kaldt. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Badeand Skrevet 14. oktober 2012 #3 Del Skrevet 14. oktober 2012 Oreokonfekt 1 pakke oreo kjeks ca 1/2 pakke philidelphia ost sjokoladetrekk Knus en pakke oreokjeks i en pose med kjevle. Ha smulene i en bolle og bland inn passe med naturell ost. Sett blandingen kaldt en stund før du triller ut små kuler som du ruller i smeltet sjokolade. Oppbevares kaldt. Det hørtes godt ut! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lell Skrevet 14. oktober 2012 #4 Del Skrevet 14. oktober 2012 Kan noen gi ut oppskrift på colakaker? Jeg aner ikke hva det er, men har hørt at det lages til jul.. Følger spent med her. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest blah blah Skrevet 14. oktober 2012 #5 Del Skrevet 14. oktober 2012 Følger med og håper på noen flere tips og oppskrifter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
signe425 Skrevet 16. oktober 2012 #6 Del Skrevet 16. oktober 2012 Denne må følges!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
CC* Skrevet 16. oktober 2012 #7 Del Skrevet 16. oktober 2012 Følger med... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ofelia Skrevet 16. oktober 2012 #8 Del Skrevet 16. oktober 2012 kolakaker på svensk. karamellkaker på norsk her er en oppskrift iallefall http://detsoteliv.no/searchresults_other1gruppe.php?1649 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Safira Skrevet 16. oktober 2012 #9 Del Skrevet 16. oktober 2012 Det finnes en gammel tråd med flere gode oppskrifter, anbefaler å ta en titt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Me* Skrevet 17. oktober 2012 #10 Del Skrevet 17. oktober 2012 http://www.allergikokken.no/oppskrifter/godteri/ http://www.allergikokken.no/oppskrifter/julekos/ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå