Thomasine Skrevet 25. februar 2004 #1 Skrevet 25. februar 2004 Hvordan bør egentlig hvitløken oppbevares? Har nettopp fått et langt nett med masse hvitløk av mamma - skal det henges opp eller bør den inn i kjøleskapet?! Tørkes den ut fortere hvis en henger den opp? :klø:
Gjest BærtBært Skrevet 25. februar 2004 #2 Skrevet 25. februar 2004 Tørt og i romstemperatur skulle jeg mene. Jeg har fått en sånn egen hvitløksoppbevaringsdings i keramikk. Som en type osteklokke for hvitløk med et lite luftehull i, og den skal bare stå fremme som pynt og til oppbevaring av da nettopp denna kvitlauken Tror den blir fort råtten om det blir for kaldt og fuktig.
Gjest Tex Skrevet 25. februar 2004 #3 Skrevet 25. februar 2004 Jeg har alltid min i kjøleskapet. Holder seg i evigheter.
Nøste Skrevet 25. februar 2004 #4 Skrevet 25. februar 2004 Vi pleier å la den ligge tørt i matskapet ,den holder seg veldig lenge da å er like fin.
minniepus Skrevet 25. februar 2004 #5 Skrevet 25. februar 2004 Ikke på nederste hylle i overskap med lys montert under i alle fall... :-(
Amarone Skrevet 25. februar 2004 #6 Skrevet 25. februar 2004 Vi har hvitløk i kjøleskapet, og et lite nett med 3 løk holder ganske lenge -men de begynner som regel å spire. Da er ikke løken sååå god lenger. Vet ikke hvordan spiring kan unngås, så vi kjøper helst 1 hvitløk av gangen. Amarone
Arkana Skrevet 25. februar 2004 #7 Skrevet 25. februar 2004 Jeg har en hvitløkskrukke på kjøkkenbenken. Vi bruker så mye hvitløk at vi må ha det lett tilgjengelig og et nett holder ikke lenge. Har aldri rukket å få spirer på mine hvitløk.
mskancke Skrevet 25. februar 2004 #8 Skrevet 25. februar 2004 Hvitløk holder seg best ved oppbevaring i mørk romtemp. Så lenge skallet er på, tar det laaaaaaaaaaaaaaaaang til før den får egene bein å stikker av. Mvh Marius
Gjest BærtBært Skrevet 26. februar 2004 #9 Skrevet 26. februar 2004 Denne grønne spiren som vokser ut er faktisk fullt brukbar. Hakk den opp og bruk i salater, på cottage cheese osv. Den er som en gressløk med mild smak av hvitløk.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå