Gå til innhold

Har noen oppskrift på Dronning Maud pudding?


Saeria

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Dette er den oppskriften jeg fant i Tine Meieriers oppskriftsbok. Jeg har ikke laget akkurat denne, men den høres fornuftig ut. (Jeg er vant til å bruke konjakk, ikke portvin. Men det er en smakssak. Foretrekker du konjakk så må du for all del ikke bruke samme mengde som portvin.)

5 plater gelatin

5 eggeplommer

5 ss sukker

6 dl kremfløte

kokende vann

0.5 dl portvin

1 plate kokesjokolade, finrevet

La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca 10 minutter. Visp eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Visp fløten til luftig krem. Klem vannet ut av gelatinen og rør inn ca 0.5 dl portvin og bland gelatinoppløsningen i eggedosisen. Bland i vispet kremfløte. Legg fromasjkrem og sjokolade lagvis i en glassbolle og la fromasjen stivne i kjøleskapet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har aldri laget slik pudding før, men kan tenke meg at du løser opp gelatinen i det kokende vannet etter at den har ligget i bløt i kaldt vann, og før den blandes i eggedosis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...