Gå til innhold

Oppskrifter på sunne brød og rundstykker?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Blitt glad i å bake, bare trenger noen tips.

Og gjerne til raske løsninger, da man ikke alltid har like god tid :)

Anonym poster: 34ada4275d28c57dd8a57bd24afb6d07

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jyttemel eller grovt mel, litt natron og vann: 180 grader 17 minutter i ovnen og du har digge rundstykker:)

Skrevet

Jeg lager eltefrie brød og synes det er er suprt. De skal heve lenge, men selve tida det tar å bake dem er liten. Matpåbordet har video av fremgangsmåte og mange oppskrifter. Det er supergodt å steke i jerngryte, men funker helt fint å steke i vanlig brødform på 220grader i 40min også.

Jeg setter gjerne deigen på kvelden (tar 5min å røre sammenn mel,vann,salt og gjær).

Neste ettermiddag/kveld baker jeg ut brødet dvs. kallapper det raskt sammen (evntuellt lager rundstykker). Det skal da heve i ca 2timer til før det stekes, men man kan jo gjøre noe annet i mellomtida :) Steketida er ca 40min.

Her er min basisoppskrift:

100g fin hvete

100g havregryn

50g rugmel (finmalt)

250g grov hvete (finmalt)

50g solsikkekjærner

2ts glutenmel

1/4 ts tørrgjær (bitte lite!)

4,5dl vann (evnt yoghurt + vann).

1ts salt

Glutenmel fås kjøpt på helsekost og kanskje på store matvarebutikker. Det er ikke helt nødvendig å ha det i, men jeg synes brødene henger bedre sammen og hever bedre med ekstra gluten i - spesiellt når jeg bruker mye grovt mel. Og så gir det jo faktisk litt ekstra protein ;)

Lykke til med bakingen :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...