AnonymBruker Skrevet 12. september 2012 #1 Skrevet 12. september 2012 Blitt glad i å bake, bare trenger noen tips. Og gjerne til raske løsninger, da man ikke alltid har like god tid Anonym poster: 34ada4275d28c57dd8a57bd24afb6d07
Gjest *Maja* Skrevet 12. september 2012 #2 Skrevet 12. september 2012 Jyttemel eller grovt mel, litt natron og vann: 180 grader 17 minutter i ovnen og du har digge rundstykker:)
Frk. Belle Skrevet 13. september 2012 #3 Skrevet 13. september 2012 Jeg lager eltefrie brød og synes det er er suprt. De skal heve lenge, men selve tida det tar å bake dem er liten. Matpåbordet har video av fremgangsmåte og mange oppskrifter. Det er supergodt å steke i jerngryte, men funker helt fint å steke i vanlig brødform på 220grader i 40min også. Jeg setter gjerne deigen på kvelden (tar 5min å røre sammenn mel,vann,salt og gjær). Neste ettermiddag/kveld baker jeg ut brødet dvs. kallapper det raskt sammen (evntuellt lager rundstykker). Det skal da heve i ca 2timer til før det stekes, men man kan jo gjøre noe annet i mellomtida Steketida er ca 40min. Her er min basisoppskrift: 100g fin hvete 100g havregryn 50g rugmel (finmalt) 250g grov hvete (finmalt) 50g solsikkekjærner 2ts glutenmel 1/4 ts tørrgjær (bitte lite!) 4,5dl vann (evnt yoghurt + vann). 1ts salt Glutenmel fås kjøpt på helsekost og kanskje på store matvarebutikker. Det er ikke helt nødvendig å ha det i, men jeg synes brødene henger bedre sammen og hever bedre med ekstra gluten i - spesiellt når jeg bruker mye grovt mel. Og så gir det jo faktisk litt ekstra protein Lykke til med bakingen
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå