Tjorven Skrevet 20. februar 2004 #1 Del Skrevet 20. februar 2004 Er det noen som har en god oppskrift på en smakfull pizzasaus? Ja gjerne en pizzabunn som også passer godt ved siden av... Vanligvis bruker vi bare tomatpure, men dette er jo ikke så spenstig... Noen gode oppskrifter på lur? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 20. februar 2004 #2 Del Skrevet 20. februar 2004 Jeg veksler litt mellom to typer. Den første har nok litt mer smak og litt sterkere tomatsmak, mens den andre er mildere (og litt raskere å lage), så det kommer litt an på fyllet og hvor dominerende tomatsausen skal være. 1. Jeg freser hakket løk og hvitløk (noen ganger chili også), har i en boks hakkede tomater, noen spiseskjeer tomatpuré, salt, pepper, litt sukker, laurbærblad, paprikapulver, oregano, timian, basilikum og rosmarin. Så lar jeg det småkoke under lokk ca 20 minutter. Fisk ut laurbærblad og moser med stavmikser. 2. Freser noen spiseskjeer tomatpuré i pannen først, har i en boks hakkede tomater, salt, pepper, litt sukker, 1 ts hvitløkspulver, 2 ts løkpulver, laurbærblad, basilikum og oregano. Lar putre under lokk ca 20 minutter. Fisker ut laurbærblad og moser med stavmikser.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
stinegull Skrevet 20. februar 2004 #3 Del Skrevet 20. februar 2004 syns noen ganger det enkleste er greiest jeg, blander Heinz ketchup med en chili saus(IKKE idun)fra innvandrer sjappe. og så har jeg alt det andre som fyll, dvs løk,hvitløk,kjøttdeig,bacon og alt annet man liker og enn del krydder da Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Væren Skrevet 20. februar 2004 #4 Del Skrevet 20. februar 2004 Jeg bruker ofte FELIX pizzasaus på glass. Den koster 9 kroner og selges på REMA 1000. Enkelt, greit og godt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
nessi Skrevet 20. februar 2004 #5 Del Skrevet 20. februar 2004 Jeg koker som regel opp en tomatboks, også blander jeg alt jeg vil ha av fyll og krydder oppi der. Hva jeg har i varierer veldig, men løk, hvitløk og mais er som regel standard. Ellers varierer jeg med, kjøttdeig, pølsebiter, pepperoni, skinke, bacon, sopp, paprika, biffkjøtt......... tja det jeg har. Jeg har ikke noe mål jeg følger når jeg lager deigen, men jeg har alltid paprikakrydder, chillikrydder, hvitløkskrydder og oreganokrydder i deigen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
:-) anna Skrevet 20. februar 2004 #6 Del Skrevet 20. februar 2004 Jeg veksler litt mellom to typer. Den første har nok litt mer smak og litt sterkere tomatsmak, mens den andre er mildere (og litt raskere å lage), så det kommer litt an på fyllet og hvor dominerende tomatsausen skal være. 1. Jeg freser hakket løk og hvitløk (noen ganger chili også), har i en boks hakkede tomater, noen spiseskjeer tomatpuré, salt, pepper, litt sukker, laurbærblad, paprikapulver, oregano, timian, basilikum og rosmarin. Så lar jeg det småkoke under lokk ca 20 minutter. Fisk ut laurbærblad og moser med stavmikser. 2. Freser noen spiseskjeer tomatpuré i pannen først, har i en boks hakkede tomater, salt, pepper, litt sukker, 1 ts hvitløkspulver, 2 ts løkpulver, laurbærblad, basilikum og oregano. Lar putre under lokk ca 20 minutter. Fisker ut laurbærblad og moser med stavmikser.. Mmmmm Denne høres kjempegod ut. Skal skrives ut med en gang!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Bøllefrøet Skrevet 20. februar 2004 #7 Del Skrevet 20. februar 2004 Jeg tar en boks hakkede tomater (helst med hvitløk). Tømmer i en gryte og tilsetter følgende: 4-5 dråper Tabasco 2-3 ss olje 2-3 ss ketchup 1 ts soyasaus 1 buljongterning oregano basilikum pepper Kokes i minimum 1 time, helst 2, på svak varme. Nydelig. Pizzabunn: 250 gr hvetemel 1 - 1,5 dl vann 1 ts salt 1 ts tørrgjær 2 ss olje Bland det tørre. Tilsett olje og vann. Kna godt med hendene! Smør bollen med olje (bare litt) og hev i 2 timer. Dette er nok deig til 1 stekebrett - hvis man liker tynn bunn - hvis bunen skal være tykk, eller man trenger flere pizzaer så dobler man oppskriften. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
~umulia~ Skrevet 20. februar 2004 #8 Del Skrevet 20. februar 2004 Når jeg lager pizza, kjøper jeg ofte et glass tomatpesto som jeg bruker til pizzasaus. Kjempe godt, og ekstremt enkelt. Er nydelig til kylling, fetaost og mozarella. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Birgitte Skrevet 21. februar 2004 #9 Del Skrevet 21. februar 2004 Mnge gode tips å hente her. Tillat meg å komme med mitt tips: Når du skal lage din egen tomatsaus, så smaker det utrolig deilig å ha noe søtt oppi. Enten ei teskje sukker eller aller helst litt av laken fra ananasboksen. Det framhever de andre smakene. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå