AnonymBruker Skrevet 1. september 2012 #1 Skrevet 1. september 2012 Og hva er i såfall forskjellen på raklaks og gravlaks? Ikke røykelaks altså, men raklaks. Eller er det rakfisk det heter? <br /><br /> Anonym poster: 6460a9291d4584e97d972b2690f8feea
Gjest tarandus Skrevet 1. september 2012 #2 Skrevet 1. september 2012 Rakfisk er jo vanlig (og godt), men raklaks har jeg aldri hørt om. Rakfisk er jo "rå fisk" lagret i lake en periode, gjerne ørret e.l., vet ikke om laks kan brukes til det.
AnonymBruker Skrevet 1. september 2012 #3 Skrevet 1. september 2012 Fant det ut :-)<br /><br /> Anonym poster: 6460a9291d4584e97d972b2690f8feea
Mari*Nade Skrevet 1. september 2012 #4 Skrevet 1. september 2012 Gravet fisk (gravlaks)= gjennomgått en melkesyrefermentering. Raket fisk (rakfisk) = en slags halvråtten fisk, men likefullt godt. Legges på salt eller i saltlake i en spesiell temp over en lengre periode. her bruke laks, ørret, røye, harr, sik, abbor og sild. Røyket fisk (røykelaks) = fisk som er konservert ved hjelp av røyking (kald eller varm). Laks er en populær fisk å bruke til dette.
AnonymBruker Skrevet 1. september 2012 #5 Skrevet 1. september 2012 Rakfisk er jo vanlig (og godt), men raklaks har jeg aldri hørt om. Rakfisk er jo "rå fisk" lagret i lake en periode, gjerne ørret e.l., vet ikke om laks kan brukes til det. Jo i følge wikipedia kunne man bruke laks til raking også :-)<br /><br /> Anonym poster: 6460a9291d4584e97d972b2690f8feea
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå