Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi skal ha en liten sammenkomst i kveld etter jobb, med bl.a sjøkreps og reker. Jeg har fått ansvar for shopping, og vil være den som står og tilbereder i hvertfall noe av det.

Rekene har jeg kontroll på, både når det gjelder mengde og tilbehør.

Når det gjelder sjøkrepsen er jeg mer usikker. Jeg tenkte å be om å få den ferdig kokt, men bør jeg også be om at de deler den for meg og tar ut paven og strengen, eller er det noe vi ordner greit selv?

Og hvordan serverer vi den enklest og best?

Jeg har aldri prøvd meg på sjøkreps, så dette blir spennende!

Skrevet

Jeg har aldri hatt muligheten til å kjøpe levende sjøkreps, bare ferdigkokt.

Du "deler" den selv, og tar ut strengen. "Paven" sitter i hodet, akkurat som på rekene. Når du spiser kreps tar du av hodet, så knekker du bort skallet, fjerner strengen og spiser - omtrent som med reker.

(Jeg syns sjøkreps er altfor dyr i forhold til hva man får. Det er lite kjøtt, og i det siste, når jeg har spist sjøkreps, syns jeg ofte konsistensen ikke har vært så bra.)

:heks:

Skrevet

Takk for svar! Dette blir nok bra, samme tilbehør som til rekene da? Skal hente de snart, fiskehandelen har nok også gode råd til meg :-)

Skrevet

Takk for svar! Dette blir nok bra, samme tilbehør som til rekene da? Skal hente de snart, fiskehandelen har nok også gode råd til meg :-)

Jeg bruker samme tilbehør som til reker, ja, men aller helst spiser jeg krepsen naturell, uten verken brød eller majones. ;)

:heks:

Skrevet

Det var veldig godt!! Og jeg tror jeg må si meg enig, den kan man godt spise uten loff og majones!

Den fikk følge av en god sancerre (eller, i mitt tilfelle, farris) og det var en god kombinasjon :-)

  • Liker 1
Skrevet

Spiser gjerne sjøkrepsen med litt sitronsaft og pepper og drypper i aioli.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...