Gjest Cruella Skrevet 29. mai 2002 #1 Del Skrevet 29. mai 2002 Er det noen som har oppskriften på en amerikansk ostekake? Jeg mener en slik kake som skal stekes i ovnen, ikke den tradisjonelle med kremost, rømme og gele som skal stivne. på forhånd takk! klem, Lisa-Beth Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Skravla Skrevet 29. mai 2002 #2 Del Skrevet 29. mai 2002 Sjekk linken http://cake.allrecipes.com/directory/367.asp Her er det masse ostekaker. 12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Indira Skrevet 30. mai 2002 #3 Del Skrevet 30. mai 2002 Jeg har en veldig god oppskrift på amerikansk ostekake! Lagde den til nyttårsaften, og den godt motatt! Kaka er til 12 personer, og tar litt tid å lage! Bunn: 175g digstive kjeks 2 ss sukker 1/2 ts kanel 75 g smør Fyll: 700g kremost naturell 175g sukker 6 egg 4 dl rømme 1 ts vaniljesukker (jeg brukte litt vaniljestang, enda bedre!) 3 ss maisena 1 ss sitronsaft 1 ss revet sitronskall Knus kjeksen fin i foodprosessor. Bland inn sukker og kanel godt! Smelt smør og bland det med kjekssmulene. Smør en 28 cm stor springform godt med smør. Fordel kjeksblandingen jevnt over og trykk med baksiden av en skje. Sett formen i kjøleskapet. Forvarm ovnen til 200 grader. Lag nå fyllet. Rør sammen kremost og sukker. Skill eggene og rør i plommene en om gangen. Tilsett rømme og bland alt godt! Bland vaniljesukker og maisenna og rør det inn i ostekremen. Tilsett sironsaft og sitronskall og bland godt. Stivpisk eggehvite og vend dem inn i ostekremen med en slikkepott. Ha ostekremen i formen, fordel jevnt. Stek ostekaken i ovnen ca 1 time. Når overfalten begynner å få farge, legger du bakepapir over. Slå av stekovnen og la kaken stå inni 15 mn. Avkjøl kaken og la den helst stå natten over før du tar den ut av formen og skjærer den i skiver. Jeg pyntet den ikke med noenting, den fikk en pen gyllen farge, syns den var fin som den var jeg. Lykke til! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Cruella Skrevet 2. juni 2002 #4 Del Skrevet 2. juni 2002 Tusen takk for kjempegode tips! Lisa-Beth Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå