Gå til innhold

Trenger en enkel og god pannekake oppskrift!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal lage pannekaker i morgen, men har ikke en god oppskrift på det..

Jeg vil ha normale pannekaker, ikke sånne grove pannekaker med mye sunne greier oppi. Skal smake godt med bacon og sirup! :gjeiper: Noen som har en? :)

Anonym poster: c81b771723e49ad32f8b439c6d88f541

  • Liker 2
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Man trenger ikke oppskrift på pannekaker, man lager de på slump. Til 4 personer. 4 egg, mel og melk til det er passe tykt. En halv ts salt og 1 ss sukker, gjerne mer hvis du liker dem søte.

Skrevet

Jeg bruker 3 egg, 5dl melk, 3 dl hvetemel og litt vaniljesukker :) eggene piskes med halvparten av melken, melet blandes i og røres ut før resten av melken helles i. nam nam - vanlige pannekaker :-D

Skrevet

Jeg følger denne som står i kokeboka mi:

2 egg

2,5 dl melk

125gram mel.

Skrevet

Jeg blander mel og melk til røra er passe tykk, har i en ts salt og noen egg. Til flere egg, dess bedre smak! Til slutt har jeg i et par ss. flytende margarin eller smeltet smør, for da slipper jeg å bruke smør under steking.

Blander ofte hvetemel, grovbakstmel og havregryn i like deler for å få pannekaker som metter mer, men lar da røra stå et kvarters tid før steking sånn at havregrynene sveller. Hender jeg bruker litt bakepulver også hvis jeg bruker mye grovt mel så pannekakene ikke blir så "tunge".

Disse er jo sunnere enn pannekaker med bare hvetemel, men smaker ikke stort annerledes. Den største forskjellen er at jeg slipper å stå med stekepanna i en time for at alle skal bli mette.

Skrevet

Jeg blander mel, salt og sukker og har i melk. Lar dette stå og svelle i en halv times tid før jeg tilsetter eggene. Som Marsipan sier, jo mer egg, jo bedre pannekaker. Så har jeg i litt kaldt vann rett før jeg steker, men bare litt.

Mye smør i panna gjør pannekakene litt sprø i kantene, det er favoritten her i huset.

:heks:

Skrevet

Hvorfor har du i kaldt vann før du steker de?

  • Liker 1
Skrevet

Jeg har aldri brukt oppskrift på pannekaker. Først pisker jeg lett egg og litterann sukker, så tilpasser jeg med mel og melk til den har passe konsistens. Evt smelter litt smør og har i det så de blir litt saftige.

Skrevet

Hvorfor har du i kaldt vann før du steker de?

For å få de sprø kantene, og fordi røra som regel har blitt litt for tykk etter svellingen. Gjør det samme når jeg steker vafler. ;)

Grunnen til at jeg tilsetter egg etter svelling, er at jeg opplevert at pannekakene blir saftigere da.

:heks:

  • Liker 1
Skrevet

Enkelt og greit:

egg

melk

hvetemel

litt matolje

Thats it :-)

Anonym poster: 336336b2d2951c45e4105aefe8369178

Skrevet

Jeg synes det er dumt å skrive at man trenger ingen oppskrift, bare ta det på følelsen. Ikke alle er erfarne nok på kjøkkenet til å se når det er nok mel/melk/egg/annet. Det er også vanskelig å gjette hva som er nok til 1 eller 4. Nå er ikke pannekaker det vanskeligste, men for dem som ikke kan lage mat er alt vanskelig ;)

Jeg bruker 2 egg, 5 dl melk og 3 dl mel, og får ca 10 pannekaker ut av det. Bruker ikke sakt, for jeg steker i saltet margarin eller smør.

  • Liker 4
Skrevet

Jamie Oliver lærte engelske damer bl a å lage pannekaker og hadde følgende oppskrift:

1 egg

1 kopp mel

1 kopp melk

Det er pr person som skal spise sa han.

Kan vel ikke bli enklere enn det.

Har brukt denne oppskriften mange ganger og den funker bra for meg

  • 2 år senere...
Skrevet (endret)

dobbelpost, gammel tråd

Endret av KG dama

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...