Gå til innhold

Blomkålris! Flere fans?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Idag laget jeg blomkålris for første gang. Det var kjempegodt og et herlig tilbehør for de som savner ris til middagen. Anbefales :)

Jeg laget det bare med litt krydder, men vet flere blander inn smør - kanskje de som går på lavkarbo?

Flere som har prøvd? :)

Anonym poster: 0b006d4eba944e0020f54b84a353b0b8

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kjempegodt! Anbefaler å lage stekt blomkålris med reker, paprika, løk og annet godt snask :)

Skrevet

Hva er blomkålris?

  • Liker 1
Skrevet

Jeg så nylig en oppskrift med blomkålris. Jeg ble litt overrasket da det komtil blomkålrisen. Det er jo ikke ris, så kvorfor kalle det for det?

Skrevet

Man kan raspe det på rivgjern, men det blir fryktelig mye søl. Spretter over alt :-) Jeg pleier å putte blomkålen rå i foodprosessoren, for så å steke den sammen med diverse. Får litt samme konsistens som ris.

Skrevet

Dette høres godt ut, må prøves :)

Anonym poster: 019d80442cc7134d3af2664d483cf5c9

Skrevet (endret)

Jeg brukte også lenabeatrice sine tips da jeg lagte det for første gang, knallgodt!

Somoftest så dropper jeg smøret og kutter ut saltet siden jeg ofte spiser det sammen med saus eller krydra grønnsaker og kjøtt. Da blander jeg inn "risen" med resten slik at alt smaker gryterett. Nam!

Blomkålris er fantastisk ! <3

Endret av Bell
Skrevet

Dette må jeg prøve ..tror jeg...det da faktisk så mye som 97 kcal pr 100 i blomkål også ..

Skrevet

Uff, dette lukter promp lang vei

Skrevet

Dette må jeg prøve ..tror jeg...det da faktisk så mye som 97 kcal pr 100 i blomkål også ..

Næringsinnhold.no sier at blomkål inneholder 29 kcal per 100 g... Vet ikke hvor du fikk 97 fra, men tror det er feil!

Anonym poster: cf83d9a577df3081b9f3435f45384b1c

  • Liker 1
Gjest gjest17
Skrevet (endret)

Uff, dette lukter promp lang vei

Alt med måtehold kjære, du har jo dem som fiser bare de ser en ert også... :-)

Endret av delirious
  • Liker 1
Skrevet

Blomkålris er flott, det. :) Det funker også bra med blomkålmos i stedet for potetmos.

Skrevet

Godt tips, - selv om jeg ikke normalt spiser ris.

Jeg har også hørt at moset lettkokt blomkål (iblandet noen andre igredienser?) er bra som erstatning for hvit saus.

En av mine favoritter, gjerne som kveldskos, er lettkokt brokkoli, kjørt i food processor.

For ikke å nevne skivet ovnstekt aubergine,.. men det er litt mer tidkrevende. Eller grillet aubergin (skall fjernes) med hvitløk og sitron (midt-østen-mat)... mmm...

Anonym poster: 1351d069aaef269809b0b7d6598608a8

Gjest Kevlarsjäl
Skrevet

Jeg ga dette en sjangs i dag! Var skikkelig skeptisk, egentlig.

Men det fungerer utrolig bra! Jeg liker thai curry-gryter hvor jeg har 1/3 saus og 2/3 ris, men når jeg brukte blomkålrisen ble det jo myyye mindre kalorier, og mye sunnere med en gang!

Jeg digger det! Takk for tips, kg-damer!

  • Liker 3

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...