@lfa Skrevet 17. februar 2004 #1 Del Skrevet 17. februar 2004 Tenkte jeg skulle prøve denne etter å ha hørt så mye skryt om den. På pakken står det at hele paien skal stekes i ett. Altså, man skal ikke forsteke bunnen. Det jeg lurer på, er: Blir resultatet like bra som når man lager bunnen selv og forsteker? Blir bunnen sprø og god? @lfa -evig skeptiker til halvfabrikat... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Poirot Skrevet 17. februar 2004 #2 Del Skrevet 17. februar 2004 Har aldri lagt paibunn selv, men lager av Maizene uten å forsteke. Går helt fint for meg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cilla Skrevet 17. februar 2004 #3 Del Skrevet 17. februar 2004 Jeg kan tenke meg du er en ganske flink (og kresen kokk), så jeg vet ikke om du blir 100% fornøyd med denne bunnen. Den blir ikke sprø hos meg ihvertfall, har laget pai sikkert 50 ganger av denne. Jeg synes den fungerer kjempefint, men har bare laget bunn fra bunnen av en gang, og ikke er jeg såååå nøye på det, hverken jeg eller mannen min. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 17. februar 2004 #4 Del Skrevet 17. februar 2004 Jeg synes ikke den blir god. Jeg lager paideig uten forsteking, enkel oppskrift og den blir alltid sprø. 200 g hvetemel og 1 ts bakepulver blandes. Smuldre i 100 g margarin og bland så i en eggeplomme og et par spiseskjeer melk til deigen blir glatt og jevn. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
smile Skrevet 17. februar 2004 #5 Del Skrevet 17. februar 2004 jeg har laget den en gang og da forsteket jeg den. Den ble god men nå er jo jeg ingen pai-ekspert! :veldigsur: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
@lfa Skrevet 17. februar 2004 Forfatter #6 Del Skrevet 17. februar 2004 Jeg synes ikke den blir god. Jeg lager paideig uten forsteking' date= enkel oppskrift og den blir alltid sprø. 200 g hvetemel og 1 ts bakepulver blandes. Smuldre i 100 g margarin og bland så i en eggeplomme og et par spiseskjeer melk til deigen blir glatt og jevn. Denne oppskriften har jeg ikke sett før. Den skal jeg prøve en gang. Takk for svar til dere andre også. Jeg får vel bare prøve og se hvordan resultatet blir. :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elze Skrevet 18. februar 2004 #7 Del Skrevet 18. februar 2004 Jeg har brukt Maizena paideigen to ganger. Første gangen forstekte jeg av gammel vane, andre gangen ikke. Ble bra uansett, men litt sprøere første gangen kanskje. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Minette Skrevet 19. februar 2004 #8 Del Skrevet 19. februar 2004 Jeg personlig synes IKKE at det blir vellykket å bruke Maizena blanding.. For min del er det kun en type bunn som er nyydelig på pai; og det er blanding med meierismør, hvetemel og bitte litt vann som smuldres sammens. forstekes først. Nyydelig smak og sprø :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
*Shira* Skrevet 20. februar 2004 #9 Del Skrevet 20. februar 2004 Tenkte jeg skulle prøve denne etter å ha hørt så mye skryt om den. På pakken står det at hele paien skal stekes i ett. Altså, man skal ikke forsteke bunnen. Det jeg lurer på, er: Blir resultatet like bra som når man lager bunnen selv og forsteker? Blir bunnen sprø og god? @lfa -evig skeptiker til halvfabrikat... Jeg synest faktisk at kjøpebunnen er bedre en min hjemmelagde. Min hjemmelagde paibunn ble litt for fet. Maizenna paideig kan anbefales. @lfa har du en god paibunn oppskrift by the way :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
@lfa Skrevet 21. februar 2004 Forfatter #10 Del Skrevet 21. februar 2004 Prøvde maizenablandingen i dag. Den var faktisk bedre enn forventet, men jeg synes den hjemmelagede er best likevel. Men grei å bruke hvis man har dårlig tid og ikke kan vente. @lfa har du en god paibunn oppskrift by the way :-) Jeg bruker bare den "vanlige" oppskriften med hvetemel, margarin (jeg liker best margarin, ikke smør) og vann. Noen ganger tilsetter jeg også bittelitt salt i tillegg. Dessuten lar jeg den hvile lenge (minimum en time). Den kan godt stå natten over, det gjør ingenting. Når jeg forsteker, kler jeg med folie og fyller opp med noe som hindrer at deigen hever. Gjerne ukokt ris som tåler å havne i ovnen uten å bli brent. Lar den stå sånn 2/3 av tiden den skal forsteke, fjerner folien m/innhold og steker den siste tredjedelen før jeg har i fyllet og steker videre. Prikker ikke deigen. Er ingen verdensmester i pai, men jeg synes den blir god på denne måten. :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå