Djungelvrål Skrevet 14. august 2012 #1 Skrevet 14. august 2012 Elsker biff og syns det er bare indrefilet som duger. Men kiloprisen er latterlige 420 kr!! Svin indrefilet koster vel under halvparten, noen som vet hvorfor? Er det så mye dyrere med drift av kyr enn av svin? 1
AnonymBruker Skrevet 14. august 2012 #2 Skrevet 14. august 2012 Dyrere å drifte, dyrere å produsere, flere griser enn okser blir slaktet hver dag = vi har mer svinekjøtt enn oksekjøtt, høyere forespørsel etter oksekjøtt = de kan skru opp prisene.<br /><br /> Anonym poster: dd61f569f9e15bb22bd1057f4115dd15
AnonymBruker Skrevet 14. august 2012 #3 Skrevet 14. august 2012 Kyr går drektige i 283 dager, og feks NRF-kyr slaktes ved ca 16 måneders alder. Griser går drektige i 115 dager, og slaktes fra 5 måneders alder. Dermed koster selvsagt storfe mer å produsere. Anonym poster: 8fa358b69e131e58c4518092a175c72c 3
Leo Skrevet 14. august 2012 #4 Skrevet 14. august 2012 Indrefilet er noe man spiser en sjelden gang og da noen få hundre gram og gangen, så det spiller vel ikke så stor rolle hva den koster... Nordmenn sutrer for øvrig alt for mye om priser på matvarer generelt og kjøtt spesielt. Sett i forhold til inntekt har vi billig mat i Norge og vår etterspørsel etter bl.a. billig kjøtt går ut over velferden til dyrene. Kylling og svin er gode eksempler på dette. 8
Gjest Herr Heftig Skrevet 14. august 2012 #5 Skrevet 14. august 2012 Personlig finner jeg liten forskjell på indrefilet og mørbrad. Jeg har hørt mørbrad har halv pris av indrefilet.
Happygolucky Skrevet 14. august 2012 #6 Skrevet 14. august 2012 Svin er et ekstremt enkelt dyr å fore opp, og europa er historisk sett mer eller mindre bygget på svinekjøtt. Grisen tar forholdsvis liten plass, spiser omtrent hva som helst, vokser fort og får store kull med nokså kort mellomrom, i småskala altså. Kyr trenger store arealer for beite og bruker mye lenger tid på å bli slakteklare. 1
Gjest Uanonymbruker Skrevet 14. august 2012 #7 Skrevet 14. august 2012 (endret) Syns svinekjøtt er det beste røde kjøttet, syns egentlig ikke okse er sånn supergodt. Heldigvis, for jeg er enig i at det er dyrt! Endret 14. august 2012 av Uanonymbruker
AnonymBruker Skrevet 14. august 2012 #8 Skrevet 14. august 2012 Svin er et ekstremt enkelt dyr å fore opp, og europa er historisk sett mer eller mindre bygget på svinekjøtt. Grisen tar forholdsvis liten plass, spiser omtrent hva som helst, vokser fort og får store kull med nokså kort mellomrom, i småskala altså. Kyr trenger store arealer for beite og bruker mye lenger tid på å bli slakteklare. Stemmer det. I tillegg får kyr mye kraftfor som er laget med mye soyaprotein som er importert fra sør-Amerika, ofte dyrket på nedhogget regnskogsområde. Noe skikkelig miljøsvineri altså. Burde koste det dobbelte. Anonym poster: 2fdbcfccfd149a74fd15de729cb85fcc 1
Gjest Drue Skrevet 14. august 2012 #9 Skrevet 14. august 2012 Personlig finner jeg liten forskjell på indrefilet og mørbrad. Jeg har hørt mørbrad har halv pris av indrefilet. 4
Happygolucky Skrevet 14. august 2012 #10 Skrevet 14. august 2012 Stemmer det. I tillegg får kyr mye kraftfor som er laget med mye soyaprotein som er importert fra sør-Amerika, ofte dyrket på nedhogget regnskogsområde. Noe skikkelig miljøsvineri altså. Burde koste det dobbelte. Anonym poster: 2fdbcfccfd149a74fd15de729cb85fcc Jepp! Kyr er en uting. Det ekleste er "argentinabiffer". Okser (altså ikke en gang brukt til melkeproduksjon først), foret opp på nedbrent regnskog, og fraktet halve jorden rundt. Det energiregnskapet er i slik underbalanse at jeg blir helt kvalm. 5
Gjest Drue Skrevet 14. august 2012 #11 Skrevet 14. august 2012 Jepp! Kyr er en uting. Det ekleste er "argentinabiffer". Okser (altså ikke en gang brukt til melkeproduksjon først), foret opp på nedbrent regnskog, og fraktet halve jorden rundt. Det energiregnskapet er i slik underbalanse at jeg blir helt kvalm. Dessuten markedsføres det som ekslusivt, slik som f.eks. Rema1000 gjør nå om dagen. 1
Wonders Skrevet 14. august 2012 #12 Skrevet 14. august 2012 svin spiser hva som helst, søppel inkludert. Okser spiser ikke hva som helst. Spiser lite svin jeg, synes det er så ekkelt å spise noe som ligner så mye på meg selv. 2
Medlem Skrevet 14. august 2012 #13 Skrevet 14. august 2012 Jeg forstår at det er mer kostbart å avle opp storfe enn griser, så en viss forskjell i pris er naturlig. Men når det er sagt er 400 kroner kiloen for et stykke indrefilét av okse helt vanvittig. Man skal ikke lenger enn over grensen til våre naboer i øst før kilosprisen er ned mot det halve...
AnonymBruker Skrevet 14. august 2012 #14 Skrevet 14. august 2012 Syns svinekjøtt er det beste røde kjøttet, syns egentlig ikke okse er sånn supergodt. Heldigvis, for jeg er enig i at det er dyrt! RØDE kjøttet? Anonym poster: a46f08649b9fcfd9fac9cb793f81c066 8
QueenOfTheSidewalk Skrevet 14. august 2012 #15 Skrevet 14. august 2012 (endret) Elsker biff og syns det er bare indrefilet som duger. Men kiloprisen er latterlige 420 kr!! Svin indrefilet koster vel under halvparten, noen som vet hvorfor? Er det så mye dyrere med drift av kyr enn av svin? Virkelig? Jeg synes mørbrad er best. Man slipper til og med å tygge seg halvt ihjel av det. Det er visst ikke på mote å spise det nå da, så da får vel jeg også et klaps i ansiktet? =( Endret 14. august 2012 av Evilposelos
Gjest Uanonymbruker Skrevet 14. august 2012 #16 Skrevet 14. august 2012 RØDE kjøttet? Anonym poster: a46f08649b9fcfd9fac9cb793f81c066 svin er rødt kjøtt.
Djungelvrål Skrevet 14. august 2012 Forfatter #17 Skrevet 14. august 2012 Virkelig? Jeg synes mørbrad er best. Man slipper til og med å tygge seg halvt ihjel av det. Det er visst ikke på mote å spise det nå da, så da får vel jeg også et klaps i ansiktet? =( Indrefilet er den møreste delen på oksen, mørbrad bruker jeg som grytekjøtt. Er en muskel som er mye mer brukt enn den indre ryggmuskelen og dermed seigere. 2
Gjest Drue Skrevet 14. august 2012 #18 Skrevet 14. august 2012 Indrefilet er den møreste delen på oksen, mørbrad bruker jeg som grytekjøtt. Er en muskel som er mye mer brukt enn den indre ryggmuskelen og dermed seigere. Helt riktig. Misvisende navn. Dessuten går det en stor sene gjennom mørbraden, som ofte ikke fjernes godt, så man ender opp med det folk ofte kaller for "slintrer". 1
HedvigR Skrevet 14. august 2012 #19 Skrevet 14. august 2012 RØDE kjøttet? Anonym poster: a46f08649b9fcfd9fac9cb793f81c066 Mener du det er galt? For det er det ikke. 1
QueenOfTheSidewalk Skrevet 14. august 2012 #20 Skrevet 14. august 2012 (endret) Indrefilet er den møreste delen på oksen, mørbrad bruker jeg som grytekjøtt. Er en muskel som er mye mer brukt enn den indre ryggmuskelen og dermed seigere. Ja, jeg er klar over det, men i hele mitt liv har jeg aldri kommet over indrefilet som er mørere enn mørbrand Endret 14. august 2012 av Evilposelos
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå