super-ida Skrevet 7. august 2012 #1 Del Skrevet 7. august 2012 Trenger tips til kald tapas.....gjerne som kan lages et par timer i forveien Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tinker8ell Skrevet 7. august 2012 #2 Del Skrevet 7. august 2012 Jeg har to favoritter. De utgjør ikke et måltid, men er godt sammen med annen mat: - chorizo med mozzarella inni. brett sammen to sider og fest med tapaspinner/cocktailpinner. - lefserull med spekeskinke. Smør kremost med urtesmak på lefsen. Legg på spekeskinke og topp med ruccolasalat. Rull sammen og sett i tapaspinnene med ca 3 cm mellomrom. Skjær mellom tapaspinnene. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pinar Skrevet 7. august 2012 #3 Del Skrevet 7. august 2012 Slike lefseruller er en god ide. Varier gjerne innholdet, eggerøre f.eks fungerer bra. Om du lager paier på forhånd er det og godt kaldt. Melon og spekeskinke. Tomat og feta salat. Oliven Kjøttboller kan og spises kaldt. Noe godt brød, som f.eks foccatia med avioli til? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Drue Skrevet 8. august 2012 #4 Del Skrevet 8. august 2012 Jeg haaaaater lefseruller. Ugh. Det har ingenting å gjøre på et tapasbord, mener jeg. Jeg anbefaler deg å lage ceviche, som i bunn og grunn er rå hvit fisk (f.eks. torsk) med lime, chili, rødløk, avocado, koriander og andre godsaker. Syra fra limesafta "tilbereder" fisken. Det er en søramerikansk rett. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pinar Skrevet 8. august 2012 #5 Del Skrevet 8. august 2012 Stekt/grillet asparges med bacon/spekeskinke etc rundt er godt kalde. Dolma er veldig godt! (vinblader med bl.a ris). Tenker du at det skal være typisk spansk, eller småretter generelt? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
super-ida Skrevet 9. august 2012 Forfatter #6 Del Skrevet 9. august 2012 Jeg tenker egentlig bare småretter... gjerne de med kjøtt som kan være kalde... har tenkt å lage lakse tartar lefseruller med røyket laks, ruccola og kremost asparges med parmskinke og parmesanost tomat,mozarella og basilikum salat scampi med koriander, hvitløk og chili focaccia aioli div oliven og feta fargerik salat vi blir ca 20 stykk.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Drue Skrevet 9. august 2012 #7 Del Skrevet 9. august 2012 Jeg tenker egentlig bare småretter... gjerne de med kjøtt som kan være kalde... har tenkt å lage lakse tartar lefseruller med røyket laks, ruccola og kremost asparges med parmskinke og parmesanost tomat,mozarella og basilikum salat scampi med koriander, hvitløk og chili focaccia aioli div oliven og feta fargerik salat vi blir ca 20 stykk.... Du veit at scampi er ut? Hva tror du om cevichen? Kan muligens være litt for lik laksetartaren. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LukaFrost Skrevet 9. august 2012 #8 Del Skrevet 9. august 2012 Scampi er ut? Hvorfor? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
HedvigR Skrevet 9. august 2012 #9 Del Skrevet 9. august 2012 Skal mat begynne å være inn og ut også nå? Helledussen, hva skjer med å velge ting ut i fra hvordan man liker smaken? Seriøst, "moderne" mat??? For noe tull... 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Drue Skrevet 9. august 2012 #10 Del Skrevet 9. august 2012 (endret) Skal mat begynne å være inn og ut også nå? Helledussen, hva skjer med å velge ting ut i fra hvordan man liker smaken? Seriøst, "moderne" mat??? For noe tull... Tja, barnearbeid, brudd på menneskerettigheter og ødeleggelse av korralrev og svært viktig skogområder har heldigvis ikke vært in på lenge, men det er først den siste tida at dette har blitt knyttet opp mot scampiindustrien. Det er med andre ord en trend som kanskje ikke er så tullete. http://www.nrk.no/he...sstil/1.8224147 Endret 9. august 2012 av Drue 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
HedvigR Skrevet 9. august 2012 #11 Del Skrevet 9. august 2012 Joda, men den delen nevnte du jo ikke Måtte ha en utblåsning, fordi jeg er lei av at enkelte matretter skal være så trendy, og andre ikke. Ikke spesifikt for det du nevnte, for det har jo en grunn, men f.eks. sushi og cupcakes. Ikke noe galt med de rettene, men det har på en måte blitt mote å spise det :S Beklager så mye for avsporingen TS. Jeg synes for øvrig krydra kjøttboller kan være like gode kalde! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Drue Skrevet 9. august 2012 #12 Del Skrevet 9. august 2012 Joda, men den delen nevnte du jo ikke Måtte ha en utblåsning, fordi jeg er lei av at enkelte matretter skal være så trendy, og andre ikke. Ikke spesifikt for det du nevnte, for det har jo en grunn, men f.eks. sushi og cupcakes. Ikke noe galt med de rettene, men det har på en måte blitt mote å spise det :S Beklager så mye for avsporingen TS. Jeg synes for øvrig krydra kjøttboller kan være like gode kalde! Var ikke meninga å lage en "felle", altså For å fortsette avsporinga: Jeg synes ikke trender innen mat er så farlig. Mitt inntrykk er at samtidig som ting blir "in", er det få ting som blir "ut". Resultatet i lengden er et større mangfold, og ofte større interesse for mat. Du nevner f.eks. at det er negativt at sushi ble "in". Hvorfor det? Det er jo derfor vi spiser det i så stor grad 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
HedvigR Skrevet 9. august 2012 #13 Del Skrevet 9. august 2012 Nei, det er ikke negativt at sushi er inn, bortsett fra at nesten hver gang folk inviterte meg til lunsj for et par år siden gikk det bare i sushi . Samtidig ser jeg flere som nevner at diverse andre matretter er 80-talls, og ikke noe som spises nå, f. eks. diverse sandwicher :S merkelig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest17 Skrevet 10. august 2012 #14 Del Skrevet 10. august 2012 Spidd med mozzarellabit, basilikumblad og cherrytomat er godt! Tapasvariant av caprese :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå