Viernes Skrevet 5. august 2012 #1 Skrevet 5. august 2012 Jeg lurer på om jeg skal skaffe meg en gryte fra Le Creuset, eller om det er like greit med en jerngryte? Noen fordeler/ulemper med den glatte emaljen i LC-grytene?
Viernes Skrevet 5. august 2012 Forfatter #3 Skrevet 5. august 2012 Kanskje det bare var i mitt hode at det var støpejernsgrytene (iom. at jeg skrev "med den glatte emaljen, osv..) til LC, eller en 'vanlig' jerngryte som er mer grov innvendig jeg mente?
Zzyzx Skrevet 6. august 2012 #4 Skrevet 6. august 2012 Har Le Creuset uemaljerte gryter i det hele tatt da? De er jo av støpejern, men jeg har aldri sett en uten emalje. Det kan være litt mer jobb med en emaljert gryte i og med at man kanskje ikke kan brune kjøtt på samme måte, men jeg går for emaljerte gryter. De er så uendelig mye enklere å rengjøre og de krever ikke det samme vedlikeholdet som en uemaljert gjør. Dessuten er de helt perfekte til å lage eltefritt brød i.
Olive Skrevet 6. august 2012 #5 Skrevet 6. august 2012 Hadde helt klart valgt en emaljert (tror alle er det) jerngryte fra Le Creuset foran en "vanlig" jerngryte. Så lenge man vedlikeholder den så er det MYE enklere med tanke på rengjøring. Også har de livstidsgaranti!
kaprifolen Skrevet 7. august 2012 #6 Skrevet 7. august 2012 Jeg har uemaljert jerngryte fra Le creuset! Den er også helt fantastisk, lett å rengjøre, og jeg bruker den til eltefritt brød (som forøvrig er genialt! Hvordan kunne jeg bli over 26 år uten å høre om dette???)!
Ciara Skrevet 7. august 2012 #7 Skrevet 7. august 2012 Jeg har også uemaljert. Og bruker den blant annet til eltefritt brød
Gjest gjest17 Skrevet 11. august 2012 #8 Skrevet 11. august 2012 Ikke meningen å kuppe tråden her! Men dere som har gryte som dere bruker til eltefritt brød, hvilken størrelse har dere? Valgte dere vanlig eller oval? :-)
Zzyzx Skrevet 11. august 2012 #9 Skrevet 11. august 2012 Tror den ene min er 24 cm og rund, iallfall den jeg bruker til eltefritt brød. Jeg har en større, mener den kanskje er 28.
kaprifolen Skrevet 11. august 2012 #10 Skrevet 11. august 2012 http://www.lecreuset.no/Sortimentet/Stopejern/Gryter/Stegegryte-32-cm/ Har denne, mer enn stor nok til dobbel porsjon av "min" brødoppskrift!
Olive Skrevet 12. august 2012 #11 Skrevet 12. august 2012 (endret) Jeg bruker 24 cm til mitt eltefrie brød Har bare runde gryter, ikke ovale. Endret 12. august 2012 av Olive
Tolly Skrevet 12. august 2012 #12 Skrevet 12. august 2012 Her også, ikke meningen å kuppe tråden, men eltefritt brød?
kaprifolen Skrevet 13. august 2012 #13 Skrevet 13. august 2012 Her også, ikke meningen å kuppe tråden, men eltefritt brød? Jeg bruker denne oppskriften!http://m.db.no/2012/04/10/tema/mat/klikk/21049696/?www=1 Superlett, sinnsykt godt, og ikke minst: resultatet så like digg ut som på bildet! Ikke sånn veldig næringsrikt til frokost, men fantastisk godt til suppe, gryter og andre retter som kan toppes av ei brødskive på si!
Gjest Normalfordeling Skrevet 13. august 2012 #14 Skrevet 13. august 2012 Her finner du mange oppskrifter på eltefritt brød.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå