AnonymBruker Skrevet 2. august 2012 #1 Skrevet 2. august 2012 Ønsker å starte en bedrift, er inne på tanken med å starte en plass hvor jeg lager noe spiselig, la oss si f.eks et konditori. Hvilke regler/lover er spesifikke for denne type bedrift? Har prøvd å finne på nett men har ikke funnet noe konkret Anonym poster: 751a50dafcb15af3149c9350f6a22ef5
hjertesukka Skrevet 2. august 2012 #2 Skrevet 2. august 2012 http://mattilsynet.no/regelverk/hygieneregelverk_for_naeringsmidler
Honnikorn Skrevet 2. august 2012 #3 Skrevet 2. august 2012 Beste er å kontakte mattilsynet og la de komme med innspill i forkant. Alltid greit å spille på lag med de. Av ting kan nevnes: Adskilte vasker for mat/håndvask. Kjølebenker/rom av godkjent standard som holder rett temperatur ( rundt 4 grader). Høy nok temperatur på varmtvannet. HMS må følges opp med alt av dokumentasjon det innebærer. Adskilte arbeidsområder for ren/uren (type rent kjøtt/gulrøtter med skall på, de skal ikke på samme fjøl) mm. Alt dette vet mattilsynet mer om en meg, men det er i disse retninger det er pålegg om ting. Lykke til!
AnonymBruker Skrevet 2. august 2012 #4 Skrevet 2. august 2012 Takk for hjelp! Anonym poster: 751a50dafcb15af3149c9350f6a22ef5
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå