Gå til innhold

Noen som kan litt om regler for bedrift som lager spiselige ting?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Ønsker å starte en bedrift, er inne på tanken med å starte en plass hvor jeg lager noe spiselig, la oss si f.eks et konditori. Hvilke regler/lover er spesifikke for denne type bedrift? Har prøvd å finne på nett men har ikke funnet noe konkret

Anonym poster: 751a50dafcb15af3149c9350f6a22ef5

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Beste er å kontakte mattilsynet og la de komme med innspill i forkant. Alltid greit å spille på lag med de. Av ting kan nevnes: Adskilte vasker for mat/håndvask. Kjølebenker/rom av godkjent standard som holder rett temperatur ( rundt 4 grader). Høy nok temperatur på varmtvannet. HMS må følges opp med alt av dokumentasjon det innebærer. Adskilte arbeidsområder for ren/uren (type rent kjøtt/gulrøtter med skall på, de skal ikke på samme fjøl) mm. Alt dette vet mattilsynet mer om en meg, men det er i disse retninger det er pålegg om ting.

Lykke til!

AnonymBruker
Skrevet

Takk for hjelp! :)

Anonym poster: 751a50dafcb15af3149c9350f6a22ef5

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...