AnonymBruker Skrevet 31. juli 2012 #1 Skrevet 31. juli 2012 Etter mye magetrøbbel har jeg nå fått beskjed om at jeg ikke tåler løk, kål, bønner, rotgrønnsaker, eller erter. Jeg var veggis og har ikke vent meg til å spise fisk eller rødt kjøtt enda, men spiser nå kylling og kalkun. Jeg tåler ikke fruktose, gluten eller melk fra før av. Dette er en stor omveltning for meg og jeg kjenner meg ganske frustrert. Jeg elsker sør-asiatisk mat, men hvordan lage melkefri curry? Eller grønnsakssuppe? Jeg har kjørt meg fast i frustrasjonshjørnet og jeg kommer meg ikke ut igjen selv. Uansett hvor mange blogger eller kokebøker jeg titter i, får jeg ikke inspirasjon. Jeg trenger hjelp! <br /><br /> Anonym poster: 14407af6b57f421d63661225ea080c12
Gjest sensasjon Skrevet 31. juli 2012 #2 Skrevet 31. juli 2012 Soyamelk, havremelk, rismelk i curryen Grønnsaksuppe: Purre, brokkoli,kålrabi(tåler du det?) søtpotet,potet,fenikkel,selleri, minimais det er mange fine forslag til sideretter (som jeg ofte bruker som en egen middag) og tilbehør på www.frukt.no . De skriver ikke bare om frukt, men om grønnsaker også siden de er opplysningskontoret for frukt OG grønt. Det er mange fine melkeerstatninger. Prøv å søk litt på veganerblogger da de ikke drikker melk
Gjest Bell Skrevet 31. juli 2012 #3 Skrevet 31. juli 2012 Kan du spise hvitløk? Tomater (hermetiske og vanlige), paprika, ananas, mango? Med disse kan du lage en del asiatiske smaker! Sursøt saus osv.. Hva med reker, crabsticks og annen sjømat? Nøtter kan også brukes i asiatisk. Lag deg feks stekt ris med ingrediensene ovenfor Føler med deg, må være kjedelig å måtte utelukke så mange "vanlige" matvarer, men heldigvis finnes det fortsatt mye godt å spise! Lykke til
Gjest *Maja* Skrevet 31. juli 2012 #4 Skrevet 31. juli 2012 Velkommen til irritabel tarm verden! Morsomt ikke sant? Det er frustrerende i starten, men det er heldigvis ikke verdens undergang Det jeg ikke tåler er følgende: Frukt Grønnsaker Bær Hvetemel Løk/hvitløk Chili Laktose Xylitol og andre sukkerfrie produkter Gjær Potet Tåler kun ananas og tomat i frukt og grønt avdelingen. Melk er erstattet med soyamelk og kokosmelk. Asiatiske supper er mye bedre laget på kokosmelk uansett Egg er også knallgodt å bruke det til det meste av matlaging. Hver gang jeg ser en rett så må jeg rett og slett bygge om hele oppskriften og tilpasse den etter det jeg tåler. Pizza laget på grov bunn med natron i stedet for gjør. Jeg bruker karbonadedeig og tomatpure som kjøttsaus og lager min egen ostemasse. Kok opp kokosmelk med 4 ss, litt kyllingfond og grovt mel og visp hardt til det koker og du har en fyldig masse som kan legges over som ost. Samme med lasagna. Pluss på med en halvliter vann, en dæsj lime og en ts honning så har du en digg asiatisk kokossuppe(meget godt med egg oppi) Bare fantasien som stopper deg
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå