finkel Skrevet 19. juli 2012 #1 Skrevet 19. juli 2012 Hei! Jeg har nylig skaffet meg en steketakke, og har lyst til å teste ut hva som kan lages på den. Noen som har noen lure tips? Den er den minste størrelsen, 46 cm, og er med kant. Jeg liker å lage både tradisjonsmat og "unorsk" mat, så alle tips er gode. Kom gjerne med en oppskrift om du har noe du pleier å lage! Alt fra farmors flatbrødoppskrift til maistortillas
pratsom Skrevet 20. juli 2012 #2 Skrevet 20. juli 2012 Svele! :D Sunnmørske MRF sveler er nydelig kaffemat 5 egg 1,5 MRF-kopp sukker (dvs ganske nøyaktig 2 dl) ca 1 l hvetemel 1 l kulturmelk 1 toppet ts natron 1 toppet ts hjortesalt ca. 75g margarin (smeltet) Egg og sukker røres, kulturmelk røres inn. Det tørre røres inn litt etter litt. Rør til en jevn røre. Settes litt (en halvtime, om du har tid) til svelling og stekes gyldenbrune. Serveres med brunost, syltetøy, eller kanskje aller best; en blanding av smør og sukker! På ekte MRF-vis skal svela serveres foldet på midten med "pålegget" inni. Bon appetit :D
Belima Skrevet 20. juli 2012 #3 Skrevet 20. juli 2012 Du kan også i tillegg til bakst av mange slag bruke den når du steker kjøttkaker/karbonader, hamburgere, fiskekaker. Veldig lurt når du skal steke mye av det. Du kan steke flere speilegg samtidig også. Det er vel nesten bare fantasien som kan stoppe deg der. Rømmebrød blir også veldig bra når du steker det på takken. Oppskrift finner du på nettet.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå