Gå til innhold

Hva er så spesielt med Salmalaks egentlig?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Jeg anser meg selv relativt erfaren på kjøkkenet. Lager det meste jeg kan fra bunnen av, og koser meg med matlagingen. Ingrediensene kjøper jeg litt overalt, der jeg får tak i. Jeg er også ivrig med å lese matblogger. Og det er på matblogger og TV jeg har fått hørt så mye positiv feedback om denne såkalte "Salmalaksen". Jeg har sett den i butikken også, men jeg har ingen erfaring med den. Alt jeg vet er at det er en laks.

Men hva skiller Salmalaks fra andre merker, og andre laks? Er det noe spesielt med den? Er den røkt/fersk? Den har jo en mye stivere pris enn annen type laks. Jeg kjøper frosne laksefileter fra et lokalt lakseoppdrett og jeg betaler ca 90 kr kiloet. Det er jo ganske mye mindre enn en Salmalaks som jeg har sett koster ca 170 kr kiloen??

Anonym poster: ccbb563e327937f83dddf6800ca0c528

Fortsetter under...

Jeg bruker gjerne Salmalaks og kjøper den av og til til halv pris den dagen den får ut på dato. Fram til siste forbruksdato kan den fint brukes til sushi, men man kan jo fint bruke den til steking etter at datoen har gått ut ogsdå. Det jeg lurer på er hvor lenge etter utløpsdato man kan spise den stekt? (Jeg spiser mye mat etter utløpsdato og blir ikke syk av det).

Gjest Elfrida

Det jeg liker med salma er at den har en jevn svært høy kvalitet, og at det er null og niks avskjær og bein. Lettvinn mat som også er god og sunn.

Det jeg lurer på er hvor lenge etter utløpsdato man kan spise den stekt? (Jeg spiser mye mat etter utløpsdato og blir ikke syk av det).
Hvis det lukter vondt av den bør du kaste den. Hvilken dato dette er avhenger av hvordan den er oppbevart etc.

Annonse

AnonymBruker

Jeg har hatt både salma og annen sammenlignbar vakuumpakket laks med sushikvalitet til middag samtidig, og dermed kunnet sammenlikne.

Dvs salma, Finest fra Lerøy og en til (mener den siste het Frøya? :klo:). Uansett, salma var helt klart overlegen i konsistens, og smeltet på tungen på en helt annen måte enn de to andre. Denne kvaliteten er konsistent for salmalaksen - vi har den relativt ofte til middag og får dermed observert eventuelle variasjoner over tid.

Vi pleier å ovnsbake stykker av salmalaksen på svak varme, sånn at den fremdeles er ganske rå inni - nydelig.

Anonym poster: bdedbdd0a50f4d798c5dd25525bc83a8

Gjest Janus

Salma er fersk laks av høy kvalitet og schmaker gooodt!

Jeg skjemmer meg ofte ut med Salmalaks, men som regel når jeg lager sashimi. Når jeg sprøsteker laks på pannen, så er ikke forskjellen nødvendigvis så stor sammenlignet med laksen jeg kjøper fersk på Rema 1000.

Du bør absolutt prøve Salmalaksen om du er interessert i mat.

:)

AnonymBruker

Eg brukar salma når eg får den til redusert pris, fordi den er så utruleg enkel å lage ein kjapp middag av. Frossen fisk må eg tine, det krev planlegging, noko eg ikkje er så veldig god på. Så for meg er salma "hurtigmat".

Hvorfor bare til redusert pris?

Jeg bruker forresten aldri frossenfisk, kun fersk, så for meg er all filetert fisk hurtigmat på linje med salma. Fordelen med salma er imidlertid at den ikke trenger å handles inn samme dag som den skal spises pga vakuumeringen - det er jo praktisk i forhold til annen fersk fisk. :)

Anonym poster: bdedbdd0a50f4d798c5dd25525bc83a8

AnonymBruker

Jeg anser meg selv relativt erfaren på kjøkkenet. Lager det meste jeg kan fra bunnen av, og koser meg med matlagingen. Ingrediensene kjøper jeg litt overalt, der jeg får tak i. Jeg er også ivrig med å lese matblogger. Og det er på matblogger og TV jeg har fått hørt så mye positiv feedback om denne såkalte "Salmalaksen". Jeg har sett den i butikken også, men jeg har ingen erfaring med den. Alt jeg vet er at det er en laks.

Men hva skiller Salmalaks fra andre merker, og andre laks? Er det noe spesielt med den? Er den røkt/fersk? Den har jo en mye stivere pris enn annen type laks. Jeg kjøper frosne laksefileter fra et lokalt lakseoppdrett og jeg betaler ca 90 kr kiloet. Det er jo ganske mye mindre enn en Salmalaks som jeg har sett koster ca 170 kr kiloen??

Anonym poster: ccbb563e327937f83dddf6800ca0c528

Alt nytt i fiskeverden er dyrt. Du kan eks kjøpe vanlig laks, skjær ut fileten og hive resten?

Ordet salma kom som en vind, og vi biter på.

Anonym poster: 90a50df05a4bfbc4e7427c3bb1021215

Jeg synes Salmalaks er dyrt men kjøper det ganske ofte likevel.. Det er kjempeenkelt å lage en enkel middag av den, jeg skjærer bare opp laks og avocado og heller litt soyasaus med wasabi over. :)

Jeg synes den smaker utrolig godt og har en fantastisk konsistens.

Annonse

AnonymBruker

Alt nytt i fiskeverden er dyrt. Du kan eks kjøpe vanlig laks, skjær ut fileten og hive resten?

Ordet salma kom som en vind, og vi biter på.

Anonym poster: 90a50df05a4bfbc4e7427c3bb1021215

Hvis du ikke kjenner forskjell på Salma og vanlig laks som i verste fall har ligget et par uker i fiskedisken må du ha varig svekkede smaksevner. :filer:<br /><br /> Anonym poster: cb8ab8f5deb26f997c421f00764d4701
  • Liker 3

Salma har en kvalitet som jeg knapt har funnet maken til noe annet sted, så det er nok ikke bare noe som "kom som en vind, og vi biter på" nei.

Det er ikke mye annet av fiskevarer som er å få kjøpt i alminnelige butikker som jeg hadde tatt sjansen på å spise rått, så da sverger jeg til Salma eller en av de andre vakumpakkede laksene (selv om Salma erfaringsmessig er den absolutt beste).

Dersom jeg skal steke fisken så hadde jeg ikke nødvendigvis gått for Salma. Til det er prisen litt for høy, og fisk fra fiskedisken eller fryseren kan være -nesten- like godt om man tilbereder det riktig og serverer med riktig tilbehør.

Når det gjelder matretter med Salma så har de fleste butikker som selger Salma også liggende noen oppskrifthefter som kan gi inspirasjon. Hva for eksempel med en sandwich med salma, creme fraiche, squash og vårløk?

Annonse
AnonymBruker

Tja, jeg har slutta å kjøpe Salma.

SALMA laks har like store miljøkonsekvenser som all annen oppdrettsfisk. Det kontroversielle med SALMA, er den villedende markedsføringen.

SALMA laks skal være pakket mindre enn 4 timer etter den er fanget, noe som ikke stemmer. Laks i oppdrett kan ikke sies å være fanget, det sier seg selv.

SALMA laks er full av de samme giftstoffene som laks fra andre leverandører, og forurenser havet og fjordene akkurat like mye.

Tine synes kanskje ikke denne næringsveien passer til resten av konsernprofilen og solgte seg ut av SALMA tidligere i år.

Anonym poster: 261fa898a224c90d4e07d30ff9bc6406

Gjest Eurodice

Salma er fersk laks av høy kvalitet og schmaker gooodt!

Jeg skjemmer meg ofte ut med Salmalaks, men som regel når jeg lager sashimi. Når jeg sprøsteker laks på pannen, så er ikke forskjellen nødvendigvis så stor sammenlignet med laksen jeg kjøper fersk på Rema 1000.

Du bør absolutt prøve Salmalaksen om du er interessert i mat.

:)

Kjære vene da, det er vel ikke noe å skjemmes over at du spiser salmalaks. Du får heller spise i smug da, vet du.

Du mente kanskje at du skjemmer bort deg selv litt med å spise luksuslaks?

Endret av Arabella
  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...